Aantal omroepen heeft topsalarissen niet gemeld

Een aantal publieke omroepen heeft niet binnen de wettelijke termijn gemeld of zij medewerkers in dienst hebben, die meer verdienen dan 158.000 euro per jaar. Dat meldt het NRC. Om welke omroepen het gaat, wil het ministerie van Binnenlandse Zaken niet zeggen. Instellingen die met publiek geld worden gefinancierd, hadden voor 1 juli bij het ministerie moeten melden of zij werknemers hebben die meer verdienen dan het salaris van een minister.

De desbetreffende omroepen hebben een aanschrijving gekregen en moeten voor 31 augustus alsnog de gegevens overleggen. Dit najaar stuurt het ministerie een overzicht van alle topinkomens naar de Tweede Kamer. Het is de bedoeling dat bekendmaking van topsalarissen zorgt voor loonmatiging. Critici vrezen juist dat bekendmaking van bedragen een stijging van topsalarissen zal veroorzaken, omdat bestuurders niet voor elkaar onder willen doen.

Het bestuur van de Publieke Omroep en de NOS maakten vorige week hun topinkomens bekend. Daaruit bleek dat twaalf medewerkers meer verdienen dan een minister. De TROS schreef in het jaarverslag niets over topinkomens. De omroep heeft die wel gemeld bij Binnenlandse Zaken.

Bij de Avro verdiende alleen presentator Karel van der Graaf in 2005 meer dan een minister, 281.000 euro. Overigens moeten alleen de topinkomens worden gemeld van medewerkers die een arbeidsrelatie hebben met de omroep. Als programma

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen