Vroege Hart van Nederland in ‘menselijk jasje’

De nieuwe, vroege editie van Hart van Nederland zal in een ‘menselijk jasje’ gestoken worden. Dat zegt hoofd van de nieuwsafdeling Taco Rijsse- mus in De Telegraaf. “We presenteren het op een toegankelijke manier die past bij de sfeer van de vooravond“, aldus Rijssemus. Ook buitenlands nieuws zal de vroege editie, die rond 19.00 uur te zien is, vullen.

In de vroege editie wil SBS vooral aandacht besteden aan het gesprek van de dag. “Om half elf hebben we traditiegetrouw wat meer aandacht voor de regio, de mensen hebben dan al het grote, belangrijke nieuws gehoord.

Rijssemus geeft in de krant een aantal voorbeelden van hoe het nieuws in de vroege editie wordt behandeld. Zo kan tuinman Rob Verlinden laten zien hoe mensen hun tuin bij tropische temperaturen het beste in conditie kunnen houden en ook voor de problemen rond het Amsterdamse Bos en Lommerplein heeft hij een echte Hart van Nederland-insteek. “We hadden dan aandacht besteed aan wat je moet doen als je zelf een probleem hebt met je huis en waarvoor de aannemer verantwoordelijk is.

De vroege editie van Hart van Nederland wordt gepresenteerd door de nieuwe presentatrice Evelien de Bruijn, afgewisseld door Marlayne Sahupala en Gallyon van Vessem. Zij mogen volgens Rijssemus ook zelf een mening hebben bij de onderwerpen. Van Vessem is afkomstig van Actienieuws, dat door de komst van het vroege Hart van Nederland moet verdwijnen. “Actienieuws trekt te weinig kijkers, gemiddeld zo

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen