Roeland van Zeijst verlaat de AVRO

Radiopresentator Roeland van Zeijst verlaat de AVRO. De afgelopen zes jaar heeft Van Zeijst voor de AVRO op alle grote publieke radiozenders programma’s gepresenteerd. Hij wil vanaf september meer tijd investeren in zijn digitale content-bedrijf Clicklab. “De afgelopen jaren heb ik veel plezier gehad en veel geleerd bij de AVRO“, aldus Van Zeijst, die in 2000 begon bij de AVRO. “Tegelijkertijd heb ik als informaticus de basis gelegd voor de innovatieve technieken die Clicklab toepast. De tijd is daarvoor nu rijp.”

“De innovatiegolf in de media laat zich op dit moment niet langer combineren met een fulltime-functie bij de publieke omroep. Ik zal de ontwikkelingen bij mijn voormalige werkgever met grote aandacht blijven volgen en ik wens de AVRO veel sterkte binnen het grillige medialandschap.

In 2000 begon Van Zeijst als nieuw talent in de nachtprogrammering van 3FM. Daarnaast was hij vanaf het begin betrokken bij het populaire ‘AVRO Schiffers.fm’ op Radio 2. In 2002 ontwikkelde Van Zeijst voor die zender mediaprogramma Antenne 2, dat hij drie jaar lang presenteerde. Bij de intrede van nieuwe omroepen in het bestel zag de AVRO zich genoodzaakt het programma op te heffen, waarna Van Zeijst zijn entree maakte op de nieuwszender Radio 1. Daar presenteerde hij AVRO Nachtdienst en viel hij in bij AVRO 1opdeMiddag. “De AVRO bedankt Van Zeijst voor zijn geestdriftige inzet in de afgelopen jaren en wenst hem veel succes bij zijn nieuwe uitdaging“, aldus een woordvoerder.

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat SBS 6 ook na de zomer een dagelijkse talkshow met de VI-mannen moet uitzenden?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen