Dullaert: ‘Samenwerking niet goed voor TROS’

Geplaatst op vr 16 jun 2006 om 14:33Marc Dullaert, directeur van producent Dullaert en Dumas, denkt dat de samenwerking tussen zijn bedrijf en de TROS niet goed voor deze omroep zal zijn. Dat zegt Ton F. van Dijk van de Publieke Omroep op zijn weblog. Het TROS-bestuur, onder leiding van Karel van Doodewaerd (foto), sloot met DenD een overeenkomst over de oprichting van de gezamenlijke productiemaatschappij Diomedea (zie ook eerder). De TROS krijgt uiteindelijk een minderheid van de aandelen van dit bedrijf. De omroep geeft daarmee veel uit handen, aldus Van Dijk.

In de nieuwe onderneming zouden vier succesvolle TROS programmas worden gestopt; Radar, Tweevandaag, Vermist en Zappsport. Zo verwerft het bedrijf een outputdeal van 12.7 miljoen euro per jaar voor een periode van vijf jaar“, aldus Ton F. van Dijk. Enige tijd geleden verbleef Van Dijk in Cannes voor een grote televisiebeurs. Daar sprak hij met directeur Marc Dullaert. “Vanuit jullie perspectief als producent begrijp ik het wel. Zakelijk een goede deal“, aldus Van Dijk tegen Dullaert. Dullaert: Ja voor ons is dit fantastisch.” Van Dijk: Maar voor de TROS lijkt het me geen goede zaak. Ze geven wel erg veel weg.” Dullaert liet daarop weten: Nee, voor de TROS is het niet goed natuurlijk.


5 Reacties op “Dullaert: ‘Samenwerking niet goed voor TROS’”


 1. Simone

  Dullaert is de allergrootste boef in Hilversum. Het is onbegrijpelijk dat D&D nog bestaat en dat omroepen nog bij hem shoppen. Ze leveren prutswerk en krijgen het voor elkaar dat de TROS 5 miljoen euro betaalt voor 30% van hun aandelen. Die niets waard zijn. Onbegrijpelijk, hier moet een slimme onderzoeksjournalist zich eens in vast bijten.

 2. Frank

  Ik ben het helemaal met Simone eens (niet dat hij de ‘allergrootste’ is, want er zijn grotere, maar hij speelt in het eerste elftal zal ik maar zeggen).
  Maar iets zegt me dat Marc en Karel hier ALLEBEI veel beter van worden….
  Welke journalist trekt de handschoen aan?

 3. harry

  Soort zoekt soort!Het is een grote boevenbende,ben benieuwd hoeveel Karel
  en Huib op hun zwitserse bankrekening kunnen bijschrijven door deze deal!

 4. Altere

  Ik denk dat Kareltje zijn end-of-days al een tijdje zag aankomen en dus nog maar ff gecashed heeft …

 5. Simon

  Vriendjes van Ruud koonstra, dus dan weet je het wel.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.