AVRO naar de rechter

De AVRO stapt naar de rechter omdat zij het niet eens is met een besluit van de Raad van Bestuur van de Publieke Omroep. Eind november 2005 verbood de Raad van Bestuur de AVRO om vijf themakanalen op te starten: er zou sprake zijn van een niet toegestane neventaak. De onafhankelijke Geschillencommissie van de Publieke Omroep heeft de AVRO nu gelijk gegeven in het geschil tussen deze omroep en de Raad van Bestuur.

De Raad van Bestuur is echter niet van plan om op haar beslissing terug te komen, ondanks de uitspraak van de Geschillencommissie. Dat noemt de omroep ‘buitengewoon merkwaardig’. “Er zit voor de AVRO dan ook niets anders op dan binnenkort hierover naar de rechter stappen“, aldus een woordvoerder van de AVRO. “Gezien de uitspraak van de onafhankelijke Geschillencommissie van de Publieke Omroep ziet de AVRO een rechtszaak met vertrouwen tegemoet.

Willemijn Maas, de nieuwe algemeen directeur van de AVRO, zegt het te betreuren dat de Raad van Bestuur van de Publieke Omroep ‘het zover laat komen’. “Door deze zinloze juridificering van de zijde van de Raad van Bestuur wordt de belastingbetaler onnodig op kosten gejaagd“, aldus Willemijn Maas.

De AVRO wil met nieuwe themakanalen via het internet inspelen op de nieuwe ontwikkelingen. Ook wil de omroep de jongere kijkersgroepen beter bereiken via dergelijke nieuwe initiatieven. Momenteel beschikt de omroep onder meer over negen webradio-themakanalen, die volgens de AVRO maandelijks tienduizenden luisteraars trekken. “Je zou verwachten dat je voor zo’n positieve bijdrage aan de positie van de publieke omroep steun zou krijgen van de Raad van Bestuur. Het tegendeel is waar gebleken en dat vinden wij heel jammer“, aldus Willemijn Maas.

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen