VPRO doet opnieuw dagelijks verslag Filmfestival

De afbeelding http://www.musikbase.de/images/people/Tom-Hanks.jpg kan niet vertoond worden, omdat ze fouten bevat.Evenals voorgaande jaren doet de VPRO dit jaar weer dagelijks verslag van het Filmfestival van Cannes. Interviews met sterren, regisseurs, recensies en sfeerreportages, komen van 17 tot en met 28 mei dagelijks vanuit de filmhoofdstad.

Openingsfilm van het 59ste Filmfestival is The Da Vinci Code, met in de hoofdrol Tom Hanks (foto).

Ook worden vertoond het spraakmakende United 93 (over het gekaapte vliegtuig dat op 11 september het Witte Huis had moeten treffen) en X-men. Cannes is het belangrijkste filmfestival van de wereld. Er worden jaarlijks meer dan 1500 films vertoond. Vier duizend journalisten doen verslag van het festival.

Op zondag 28 mei is de uitreiking van de prijzen, waar onder de Gouden Palm. Het verslag bij de VPRO wordt gepresenteerd door Ronald Ockhuysen, filmcriticus van de Volkskrant. Het verslag is in twaalf uitzendingen van 25 minuten, van woensdag 17 mei tot en met zondag 28 mei, om 23.30 uur te zien op Nederland 3.

Meer in VPRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Martien Meiland klaagt voortdurend over de fans die hem miljonair hebben gemaakt. Wat vindt u daarvan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen