Persconferentie Hirsi Ali live op Nederland 2 en RTL 7

Nederland 2 en RTL 7 doen vandaag om 13.30 uur rechtstreeks verslag van de persconferentie van Ayaan Hirsi Ali. Volgens bronnen binnen de VVD zal de politica bekendmaken dat zij per direct vertrekt uit de Tweede Kamer. Ayaan Hirsi Ali verruilt haar plek in de Kamer voor een plaats in een denktank van George Bush, president van de Verenigde Staten. Hirsi Ali ligt onder vuur omdat zij gelogen heeft over haar afkomst.

Op grond daarvan heeft minister Verdonk van Vreemdelingenzaken gezegd dat haar partijgenoot eigenlijk geen recht heeft op het Nederlanderschap. Naar aanleiding van de commotie rondom Hirsi Ali, onderzocht TNS Nipo voor RTL Nieuws hoeveel steun de VVD-politica nog heeft. 83% van de Nederlanders vindt dat Hirsi Ali vanwege de leugens bij haar asielaanvraag haar Kamerlidmaatschap op moet zeggen. 67% vindt dat haar het Nederlandse paspoort ontnomen moet worden. 75% van de ondervraagden neemt het Hirsi Ali kwalijk dat zij gelogen heeft over haar afkomst. Als minister Verdonk vergevingsgezind is ten opzichte van Hirsi Ali dan moet ze ook coulanter zijn ten opzichte van andere asielzoekers, meent 82% van de Nederlanders.

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Waar denkt u dat Rachel Hazes meer van houdt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen