Karel van de Graaf klaagt AVRO aan

Geplaatst op vr 19 mei 2006 om 16:37

De afbeelding http://www.planet.nl/upload_mm/8/0/0/img-190506-192.onlineBild.jpg kan niet vertoond worden, omdat ze fouten bevat.AVRO-presentator Karel van de Graaf heeft een kort geding aangespannen tegen de AVRO. De omroep zou hem alleen nog TweeVandaag willen laten presenteren, maar Van de Graaf wil meer. “Er bestaat op dit moment een diepgaand verschil tussen de AVRO en mijzelf over de invulling van mijn contractueel overeengekomen werkzaamheden“, aldus Van de Graaf.

Nog zeer recent hebben de AVRO en ik afgesproken dat ik als presentator breed zou worden ingezet onder duidelijk overeengekomen voorwaarden. De AVRO heeft evenwel gemeend om -eenzijdig- op die afspraak terug te komen en deelt mij in haar plannen nu een onderschikte rol toe die er op neer komt dat ik geen ander programma dan TweeVandaag zal mogen presenteren.

Van de Graaf meent dat deze beslissing niet strookt met zijn overeenkomst met de AVRO. “De afgelopen weken heb ik op alle mogelijk manieren aan-gedrongen op overleg om te komen tot een praktische oplossing maar dit heeft geen gehoor gevonden. Ik betreur dat het mij -na 37 jaar onafgebroken voor de AVRO te hebben gewerkt- niet is gelukt door overleg tot eenoplossing te komen. Ik zie mij nu genoodzaakt om een oordeel van de rechter vragen.
10 Reacties op “Karel van de Graaf klaagt AVRO aan”


 1. 103 Dalmatiers

  Krijten, Karel !

 2. carloirenewebsite.nl

  Wat een ondankbare ….

 3. Tinuzzz

  Wéér een domme beslissing van de AVRO.

  Eerst Angela, nu (misschien) Karel!

 4. Tinuzzz

  Straks krijgen we nog Tooske Dooske!

 5. Johan

  Karel stuurt aan op een breuk

 6. Theo

  OFF TOPIC
  Wat doet de PO toch met onze belastingcenten en waarom is er geen geld voor betere programma’s??

  Publieke Omroep heeft 124 bazen”
  De Nederlandse Publieke Omroep is een waar bestuurswalhalla. Uit cijfers van de raad van bestuur van de Publieke Omroep blijkt dat in Hilversum maar liefst 124 bazen het voor het zeggen hebben. Volgens de top is het hoog tijd dat Hilversum bestuurlijk op een dieet gaat. Vergaderingen met meer dan twintig bestuurders zijn geen uitzondering. Ook blijken bijna alle 22 zendgemachtigden hun eigen contract te hebben met hun eigen leasemaatschappij, advocatenkantoor en accountantskantoor. Pogingen van de raad van bestuur om hier efficiencywinst te boeken, faalden. De raad van bestuur van de Publieke Omroep wil de 22 zendgemachtigden nu gaan dwingen om goedkoper te gaan werken. Volgens voorzitter Harm Bruins Slot kan dit zonder dat de kwaliteit van de programma’s in gevaar komt. Hij waagt zich niet aan een oordeel over de 124 bestuurders die in Hilversum rondlopen. Wel zegt hij: „22 omroepen in het bestel is fors. Er zijn geregeld vergaderingen met twintig tot dertig deelnemers. Dat aantal kun je best beperken.? Morgen komt De Telegraaf in de Zondagskrant met de resultaten van onderzoek dat de krant deed in Hilversum. (via o.a. Telegraaf)
  *copy van de Mediakrant

 7. Theo

  correctie *copy van MediaMagazine.nl

 8. Veronicafan Michael*

  @Theo

  De Telegraaf…..snik.. :’ )

 9. Mediacourant.nl » Blog Archive » AVRO heeft nieuwe presentator ‘Wie is.. De Mol?’

  […] De AVRO heeft een nieuwe presentator gekozen voor het reality- programma Wie is.. De Mol?. Dat bleek woensdag tijdens een kort geding tussen de huidige presentator Karel van de Graaf en de AVRO (zie ook eerder), meldt het ANP. De AVRO maakte niet bekend wie de nieuwe presentator zou worden. Van de Graaf en AVRO hebben een geschil over zijn arbeidscontract. […]

 10. benjamin

  om dat hij zo veel van brace hou
  en hij vind het een leuken zanger daarom wilt hij dat en hij verdient
  beethoven straat 16
  en de post code 6044px

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.