Joling: ‘Jammer dat RTL 4 ook met ijsdansprogramma komt’

Gerard Joling, presentator van het nieuwe SBS 6-programma Sterren dansen op het ijs, noemt het ‘jammer’ dat RTL 4 ook met een programma komt waarin bekende Nederlanders met elkaar de strijd aangaan op het ijs.

Maar ik zit er totaal niet mee“, aldus de zanger bij RTL Boulevard. “Ik vind het leuk dat ze mij voor dit programma hebben gevraagd en ik heb er hartstikke veel zin in.

Joling geeft aan zich puur te concentreren op de presentatie van de nieuwe show. “Wie het echte origineel heeft: ik weet het niet. Maar ik denk toch dat SBS 6 het heeft.

Wim ter Laak, programmadirecteur bij RTL Nederland: “We zijn al vanaf vorig jaar, eigenlijk na de finale van Dancing with the stars, bezig met het feit dat we ook aan een ijsvariant denken. Fons van Westerloo heeft dat toen ook uitgebreid aangekondigd. Dus we werken aan het programma en we hebben dat nu naar buiten gebracht, ook omdat SBS 6 aan een variant schijnt te werken. (..) Wat ik ken is een heel groot spektakel en dat is het Dancing on Ice-spektakel wat in Engeland op ITV te zien is. Dat is wat wij maken. Als je op 17 oktober aangeeft dat je aan een ijsdansvariant denkt op Dancing with the Stars en ineens komt een andere zender ook met dat idee, dan vraag ik me af: wie is er met het origineel gekomen?

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen