Erik Mouthaan nieuwe Amerika-correspondent

Geplaatst op Wed 10 May 2006 om 19:38

Erik Mouthaan (foto) is de nieuwe correspondent voor RTL Nieuws in de Verenigde Staten (zie ook eerder). Mouthaan, nu nog verslaggever in Hilversum, volgt Max Westerman op, die per 1 augustus vertrekt. “Erik is een ervaren, creatieve journalist met een neus voor nieuws“, aldus Harm Taselaar, werkzaam als hoofdredacteur bij het RTL Nieuws.

Hij gaat graag de straat op om verhalen te maken uit de samenleving en schrikt ook niet terug voor een heldere analyse van de rol van de VS in de internationale politiek. Ik zie uit naar zijn bijdragen aan onze bulletins.

De 32-jarige Mouthaan werkt al ruim elf jaar voor RTL Nieuws en versloeg onder meer de terreuraanslagen in Madrid (2004) en Londen (2005). Zelf kijkt hij uit naar zijn nieuwe baan: “Ik vind het een enorme eer en heel spannend om correspondent te worden in dit fascinerende land dat zo bepalend is in de wereldpolitiek. De Verenigde Staten staan bol van de tegenstellingen en dat levert vaak prachtige televisie op.
14 Reacties op “Erik Mouthaan nieuwe Amerika-correspondent”


 1. Theo

  Goh wat een verrassing :P

 2. Van Droser

  Ongelooflijk wat een blunder. De man die zich in dienst liet stellen van de Nederlandse regering om tegen betaling (aan RTL) het “pro-europa-grondreferendum” te promoten. Ontbeert elke onafhakelijkheid en objectiviteit. Was als -royaltie-verslaggever- niet eens in staan hier een prinsje of prinsesje te interviewen. En dat moet Bush in de gaten gaan houden? Wie zullen er harder gana lachen, de Amerikanen of wij? Hoofdredakteur Taselaar zal op deze blunder ooit ongenadig worden afgerekend.

 3. Van Droser

  Van Droser zegt:

  10-05-2006 om 19:52
  Ongelooflijk wat een blunder. De man die zich in dienst liet stellen van de Nederlandse regering om tegen betaling (aan RTL) het “pro-europa-grondreferendumâ€? te promoten. Ontbeert elke onafhakelijkheid en objectiviteit. Was als -royaltie-verslaggever- niet eens in staan hier een prinsje of prinsesje te interviewen. En dat moet Bush in de gaten gaan houden? Wie zullen er harder gana lachen, de Amerikanen of wij? Hoofdredakteur Taselaar zal op deze blunder ooit ongenadig worden afgerekend.

 4. Joost

  Ik ben benieuwd hoe hij het zal doen. Ik denk dat het nog weinig zin heeft om nu al negatief te zijn.

 5. ome H

  Z’n eerste item zal wel over Prince gaan …

 6. A.V.

  Wie is Eric Mouthaan. Nooit van gehoord.

 7. Erwin

  Goede keuze lijkt me. Hij kan het wel volgens mij. Ik ben benieuwd hoe hij het gaat doen.

 8. Ongelooflijk

  Mijn hemel. wat een niveau hier. EriK Mouthaan, A.V.!!! Met eenK. LEZEN!! En als je Erik Mouthaan niet kent, wat doe je dan op een mediaweblog???

  En die Van Droser. Wat is dat voor een dom figuur? Ga eens naar ZijOnline.nl Dat is jouw niveau.

 9. tvmannetje

  Ik geloof dat het een prima keuze is. Zal moeilijk worden in Max’ schoenen te staan. Hij knalde er met redelijk gemakkelijk vermakelijke items uit. rest nog een vraag: zou Mouthaan net zo goed getraind zijn in het naar binnenwerken van bepaalde energiegevende stoffen?

 10. Wimke

  Erik Mouthaan heeft er veel zin in zei die vanavond bij Boulevard.
  Ik denk zeker dat Erik daar wel geschikt voor is?).
  Wens hem veel succes :)

 11. Anonymous

  hajjjj

 12. Dombo

  haaaaaaaaaaaaaaaaaaj

 13. Dombo

  hoi 1254ty

 14. warom

  die wenkbrouw van hem is ge akteerd dat zie je zo als je er niet goed op let het moet je is kijken naar zen linker wenkbrouw die staat verdacht laag altijd (het word met de dag lager)

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.