Televisie in de ban van het WK Voetbal

Geplaatst op ma 24 apr 2006 om 11:20

Meerdere televisiezenders besteden in juni aandacht aan het wereldkampioenschap voetbal in Duitsland. De NOS heeft de primaire rechten verworven van het WK Voetbal 2006 en zal maar liefst 56 wedstrijden live uitzenden. Doordat het WK in Duitsland wordt gehouden zijn de uitzendtijden volgens de NOS ‘zeer gunstig’.

De meeste wedstrijden (24) zullen vanaf negen uur ’s avonds worden uitgezonden. “De beste commentatoren van Nederland zullen de wedstrijden verslaan“, laat de NOS weten.

Op Nederland 2 zal vanaf zaterdag 10 juni dagelijks om 20.00 uur het WK Journaal te zien zijn met hierin het laatste nieuws over het WK, alle hoogtepunten van die dag, vele interviews en achtergrondreportages. Al vanaf dinsdag 6 juni presenteert Jack van Gelder om 23.00 uur het late-nightprogramma Studio Sportzomer vanaf een speciale locatie. In deze talkshow ontvangt Van Gelder allerlei gasten waarmee hij terugblikt op de gespeelde wedstrijden en vooruit kijkt op de duels die komen gaan. Op vrijdag 2 juni wordt op Nederland 2 de WK Test uitgezonden. Het programma heeft eenzelfde opzet als de jaarlijkse IQ Test, maar staat in dit geval in teken van het WK voetbal.

Van 20 tot en met 23 juni worden acht groepswedstrijden gelijktijdig gespeeld. De NOS zal hiervan naar eigen zeggen de beste duels live uitzenden. RTL 7 zal de acht wedstrijden uitzenden die de NOS niet op de buis gaat brengen. Welke wedstrijden dat precies zijn, wordt later bekend gaat. RTL 7 biedt de kijker in juni een alternatief voor het dagelijkse WK Journaal op Nederland 2 middels een dagelijkse variant van Voetbal Insite met Barbara Barend en Johan Derksen om 20.00 uur.

SBS 6 komt naast een eenmalige special over de vrouwen van de Oranje-voetballers op zondag 4 juni, ook met een dagelijks programma dat laat zien hoe het oranjegevoel langzaam Nederland verovert. Dit programma, getiteld Hart van Oranje, zal iedere dag na Hart van Nederland te zien zijn rond 22.50 uur bij SBS 6. Naast alle wetenswaardigheden over de selectie van Marco van Basten is er ook veel aandacht voor de supporters. Edward van Cuilenborg en Hans Kraay jr. doen verslag vanuit Nederland en Duitsland en praten de fans bij over het laatste WK-nieuws. Het team van Hart van Nederland presenteert het dagelijkse programma over het WK Voetbal.

Talpa brengt vanaf 5 juni iedere dag het bekende programma Villa BvD. De zender spreekt van de terugkeer van ‘het leukste WK-programma ooit’. Frits Barend, Henk van Dorp en Jan Mulder ontvangen ook dit keer weer een keur aan kenners, coaches, spelers en prominente Nederlanders. Volop nieuws, nabeschouwingen, fragmenten en muzikale gasten om 23.00 uur bij Talpa.
U kunt niet meer reageren.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.