CQC-presentator Daan Nieber krijgt eigen show

Foto: SBSCQC-presentator Daan Nieber krijgt een eigen tv-programma op Veronica. In ‘Goed Fout!’ onderzoekt hij hoe hufterig Nederlander is. Zo registreert hij of Nederlanders ingrijpen als ze zien dat iemand wordt lastiggevallen en kijkt hij of hij zijn verloren 50 euro terugkrijgt. De eerste uitzending is op maandag 7 juni. “Ik vind het enorm leuk en interessant om te doen, maar voor mijn vertrouwen in de mensheid is het toch wel een iets minder positieve ervaring!“, zo laat de presentator weten.

Het nieuwe programma staat bol van gedragstestjes. “De opnames van Goed Fout! voelden als een soort kruistocht waarin ik als moraalridder, gewapend met 50 euro en een camera, datgene probeerde te doen wat premier Jan Peter Balkenende in vier kabinetsperiodes niet is gelukt, namelijk de Nederlander weer wat normen en waarden bijbrengen. En dat bleek soms hard nodig!“, zegt Nieber.

Nieber liep naar eigen zeggen tegen stuitende ontdekkingen aan. “Als je het op de man af vraagt is iedereen eerlijk en zal niemand een fietsendief helpen of drank en sigaretten kopen voor een kind, maar in de praktijk blijkt dit toch anders te zijn. En het zijn zeker niet alleen de mensen van wie je het verwacht die de fout in gaan. In tegendeel, wij laten zien dat juist de op het eerste gezicht degelijke, normale mensen goed fout blijken te zijn.

Het half uur durende Goed Fout! is vanaf maandag 7 juni wekelijks om 22.20 uur te zien op Veronica. Na Goed Fout! zal Spot Central te zien zijn. Dit programma brengt wekelijks de allerleukste en grappigste commercials uit binnen- en buitenland.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen