Murder Investigation vanaf 8 januari nieuw op SBS 6

De Amerikaanse misdaadserie Murder Investigation is vanaf dinsdag 8 januari wekelijks te zien bij SBS 6, als opvolger van de serie Medical Investigation. Dat meldt de tv-zender vandaag. In de nieuwe serie Murder Investigation, dat in Amerika te zien was als L.A. Dragnet, draait het om rechercheur Joe Friday (Ed O’Neill). Hij is werkzaam op de afdeling Ernstige Delicten van de LAPD (Los Angeles Police Department) en wordt ingezet om de meest gruwelijke moord- zaken op te lossen.

Rechercheur Joe Friday (Ed O’Neill, bekend van Married with Children en The Bone Collector) is een geharde veteraan bij de LAPD die het allemaal al eens gezien heeft. Hij krijgt daarom de verantwoordelijkheid voor de afdeling Ernstige Delicten en moet in dat kader allerlei heftige zaken zien op te lossen.

Friday wordt bij het opsporingsonderzoek bijgestaan door de detectives Gloria Duran (Eva Longoria uit Desperate Housewives), Jimmy McCarron (Desmond Harrington; o.a. Wrong Turn en Ghost Ship) en Raymond Cooper (Evan Parke; o.a. King Kong en Alias). Samen met hulpofficier van justitie Sandy Chang (Christina Chang uit CSI Miami) proberen zij genoeg bewijsmateriaal boven water te krijgen om de dader(s) voorgoed achter de tralies te krijgen.

In de eerste aflevering van Murder Investigation (L.A. Dragnet) wordt een priester onthoofd gevonden in zijn kerk. Het team wordt ingezet om uit te zoeken wie dit op zijn geweten heeft én moet het hoofd van de priester zien terug te vinden. Ze komen op het spoor van een vermeend slachtoffer van seksueel misbruik…

Er zijn in totaal 22 afleveringen gemaakt van L.A. Dragnet. Het eerste seizoen van twaalf afleveringen was volledig te zien op de Amerikaanse zender ABC, maar na vijf afleveringen uit het tweede seizoen werd de misdaadserie in 2004 van de buis gehaald. Ook de serie Medical Investigation is inmiddels niet meer te zien in Amerika.

Murder Investigation, een serie van Law & Order-producent Dick Wolf, wordt vanaf 8 januari elke dinsdag om 21.30 uur uitgezonden door SBS 6.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen