Wat heet! niet terug op televisie

Het Vara-programma Wat heet! komt niet meer terug op televisie. De zomerversie van De Wereld Draait Door zou tot september te zien zijn op Nederland 3, maar dat gaat niet door. Wat heet! ligt nu stil vanwege de Tour de France, maar zal ook daarna niet terugkeren op het scherm. “Wat heet! voldeed niet aan onze programma-inhoudelijke doelstellingen“, zegt een woordvoerster van de VARA tegen het ANP. Zij ontkent echter dat de tegenvallende kijkcijfers een rol spelen.

Roek Lips, netmanager van Nederland 3, is opener. “Wat heet! voldeed niet aan de verwachtingen en doelstellingen“, zegt Lips in De Volkskrant. “Dat betreft uiteraard de kijkcijfers, maar er zijn meer doelstellingen. De stilzwijgende afspraak tussen de kijker en De wereld draait door was dat er dagelijks ruimte en aandacht zou zijn voor de actualiteit. Dat deed Wat heet! veel te weinig.

Lips en de VARA voeren overleg voor een vervangend programma voor augustus. De uitkomst is nog onbekend, maar de netmanager wil een actueler, ‘dwingender’ programma terug. “Het liefst had ik De wereld draait door de hele zomer behouden. In de Verenigde Staten zijn de grote talkshows ook maar twee weken van het scherm in de zomer. Maar los van de vraag of presentator Matthijs van Nieuwkerk beschikbaar zou zijn, is dat hier financieel onmogelijk.

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen