NET 5: ‘Floor Faber best te vergelijken met Ally McBeal’

Foto: SBSDe toon van de nieuwe serie Floor Faber met actrice Georgina Verbaan is volgens NET 5 nog het best te vergelijken met die van de Amerikaanse serie Ally McBeal. Floor Faber is aanstekelijk geschreven, met een lekker tempo en droge, soms bijna terloopse humor. Misschien het best te vergelijken met de Ally McBeal tone of voice: grappig met veel obser- vaties, soms filosofisch-beschouwend, soms absurdistisch, soms melancholiek, maar altijd onweerstaanbaar geestig en vóóral herkenbaar.

Floor Faber is volgens NET 5 in stand alones geschreven. “Net als in hitseries als Grey’s Anatomy en Sex and the City wordt elke aflevering van een thema voorzien. Op die manier kun je heleboel verhaallijnen tot één geheel maken en de centrale vraag aan het einde van de aflevering inlossen, zodat elke aflevering op zichzelf komt te staan“, laat het televisiestation weten.

De lightdramaserie is vanaf dinsdag 27 oktober tien weken lang te zien op NET 5. “Na Evelien, De Co-assistent en S1NGLE brengt NET 5 opnieuw karakters die op papier al bestaan tot leven. Floor Faber is gebaseerd op Het dagboek van Floor Faber, wat al 14 jaar de populairste rubriek van het tijdschrift Viva is. De licht neurotische Floor leidt een chaotisch leven dat zeer herkenbaar is voor alle vrouwen die worstelen met moderne dilemma’s op het relationele vlak, het carrièrepad en met familieperikelen.

Floor Faber is 27 en op zoek naar de grote liefde. Alleen wil ze die diep in haar hart helemaal niet vinden, want dan is het afgelopen met avonturen beleven en komt de Vinex-wijk met wipkip voor de deur akelig dichtbij. Floor woont met haar kat Otje in Amsterdam Oud-West in een klein tweekamerappartement.

Ze heeft een oninspirerende baan bij een verzekeringskantoor. Twee jaar lang had ze een relatie met Erik, maar die heeft ze net verbroken wegens gebrek aan spanning. Floor houdt van lezen, in cafés hangen om er met vriendinnen over het leven te praten en van mooie kleding, als ze er het geld voor had. Maar Floor is ook onzeker, onhandig, redelijk neurotisch en niet ambitieus. Ze is daarom soms wel bang dat ze wat betreft werk, relatie en kinderen de boot gaat missen.

Floor Faber is geschreven door Maartje Fleur. Manon Spierenburg en Maartje Fleur zijn verantwoordelijk voor de scripts. De serie wordt geproduceerd door Rinkel Film.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen