Detectiveserie McCallum nieuw bij de KRO

De KRO zendt vanavond de nieuwe de- tectiveserie McCallum uit. In deze serie staat de forensisch patholoog Iain McCallum centraal. In tegenstelling tot de meeste doktoren, redt McCallum geen levens, maar zoekt hij uit hoe en waarom er een einde aan gekomen is. “De dood vertelt ons over het leven dat eraan voorafging“, is zijn credo. Met zijn toege- wijde team moet hij ondanks bezuini- gingen op het budget toch mysterieuze sterfgevallen zien te verklaren.

McCallum is werkzaam in het mortuarium van het St. Patrick’s Hospital in Londen. In de eerste aflevering ‘Key to my heart’ onderzoekt McCallum het lichaam van een Vietnamese bankier dat is aangespoeld. Het fraudeteam houdt informatie achter over de zaak. McCallums werk neemt een dramatische wending na een affaire met een politieagente. Ze wordt vermoord en belandt op zijn onderzoekstafel. Zijn betrokken- heid bij het onderzoek wordt problematisch als hij de hoofdverdachte blijkt te zijn.

McCallum, dat wordt geproduceerd door Scottish Television Enterprises (Taggart), is vanaf vanavond vier zaterdagen lang om 22.45 uur te zien bij de KRO op Nederland 1.

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen