John van den Heuvel helpt cast Hart tegen Hard

Misdaadjournalist John van den Heuvel heeft actrice Elise Schaap geholpen bij haar voorbereidingen op de nieuwe Net5-serie Hart tegen Hard, waarin zij de hoofdrol van misdaadreporter speelt. Dat vertelt de actrice in weekblad Avrobode. Schaap wilde van Van den Heuvel weten hoe hij zijn werk uitoefent. Ze heeft naar eigen zeggen een interessant gesprek met hem gevoerd. “Door zijn verhaal realiseerde ik me dat je een enorme drive moet hebben om dat vak goed te kunnen uitoefenen.”

De actrice heeft weinig met de misdaad en journalistiek. “Niet specifiek. Ik lees de Volkskrant, vooral om de goede kunstbijlage op zaterdag. Het programma van Peter R. de Vries heb ik wel eens gezien. Maar ik blijf er niet voor thuis.

Ze heeft naast het gesprek met Van den Heuvel nog meer gedaan om zich voor te bereiden. “Verder heb ik ter voorbereiding twee afleveringen bekeken van de jarentachtigserie Moonlighting, met een piepjonge Bruce Willis en Cybill Shepherd. Helemaal over de top natuurlijk, maar ik was vooral benieuwd naar de manier waarop die twee zich als duo neerzetten, hoe ze op elkaar reageren.”

De tegenspeler van Schaap in Hart tegen Hard is Dragan Bakema, bekend van In Therapie. “Om de juiste tegenspeler te vinden, heb ik met veel mannen castings gedaan voor de rol van rechercheur in Hart tegen Hard. Met Dragan Bakema was de chemie er meteen. De romantiek tussen onze personages is dus al in een vroeg stadium ontstaan en heeft zich tijdens de opnamen verder ontwikkeld.

Hart tegen Hard is vanaf komend najaar te zien op Net5.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen