Tanja Jess walgt van Nederhorst den Berg: ‘Te wit’

Geplaatst op Sun 15 Oct 2017 om 11:00

Tanja Jess, bekend als actrice en van het spuien van linkse meningen in talkshows op tv, is met gierende banden uit het dorpje Nederhorst den Berg verhuisd. Het is daar veel te wit. Dat laat ze weten in De Telegraaf. Jess en haar Charly Luske verhuisden in 2005 naar het dorpje onder de rook van Amsterdam, maar hielden het daar slechts een paar jaar vol. “Een knus dorpje, maar ook erg ‘wit’ en een beetje wereldvreemd. Op de basisschool had je kinderen van welgeteld één Turks en één Marokkaans gezin.

Er zaten nog wel een paar andere kinderen op die school met een niet-witte kleur, maar die waren allemaal geadopteerd, klaagt Jess. “Ik wilde niet dat mijn kinderen in zo’n bubbel zouden opgroeien.

Het liefst woont ze in Amsterdam. “Ik hou van de vrijheid en authenticiteit van die stad. Het enige nadeel is dat je zo dicht op elkaar woont. Ik wilde wel de lusten, maar niet de lasten.”

Nu woont ze in Almere. “Charly kwam ineens met allerlei ruime, betaalbare huizen in Almere. Maar ja, ik wilde daar niet dood gevonden worden. Ik was bang dat er maar weinig gelijkgestemden zouden wonen. Tot Charly vroeg: ‘Ben je er weleens geweest?!’”

Kort daarop sprak ze Jörgen Raymann. “Die ging verhuizen naar de nieuwe wijk Overgooi aan het Gooimeer. Je mag daar bouwen wat je wil, wat zorgt voor een fascinerende mix aan Dynastie-achtige villa’s, oranje kubussen, Efteling-kastelen en gouden piramides. Het had iets ‘pionier-achtigs’, iets wat vernieuwing en verandering uitstraalde. Dat sprak me erg aan”, aldus de actrice, die daar nu ook woont.

Overgooi is de peperdure villawijk van Almere. Gelukkig leef je daar niet in een bubbel.

Het Telegraaf-interview met Tanja Jess kunt u lezen via Blendle.

Foto: AVROTROS
64 Reacties op “Tanja Jess walgt van Nederhorst den Berg: ‘Te wit’”


 1. Martini

  Jeetje wat is dat mens vermoeiend. Dat een dorp nog grotendeels blank is, wat is daar mis mee? Dat is dan toch ook Nederland? En in de steden is het nou eenmaal wat gemixt. Dus als d’r kinderen twee keer per week pasta willen eten omdat ze het zo lekker vinden, zegt moeder Tanja dat ze dat op een keer per week wilt houden omdat je ook nog roti, noedels met een curry, friet met een hamburger, een tajine, etc hebt?

 2. Kijker

  Uhm die vrouw is toch ook een beetje de weg kwijt.😅😅Ik ben zelf ook links, maar hier wil ik dus echt niet mee geassocieerd worden.

 3. F’iscadel

  Dat is Nederland zoals Nederland hoort te zijn Tanja!!

 4. Enzo Voort

  Was Nederhorst den Berg, toen ze er in 2005 naar verhuisde dan niet wit? Wat is er in haar bovenkamer los gaan zitten dat dat nu ineens een hot item is?

 5. Nerd

  Tanja , Yes please verhuis naar Casablanca. Het heeft een witte naam
  maar is heel erg bruin.
  Doe ons een plezier en verhuis.

 6. Vrede

  Ik vind dat ze in dat dorpje een moskee moeten bouwen zodat het wat meer op de rest van Nederland lijkt.

 7. Bart

  Wat is deze mevrouw toch dom!

 8. Herman Hoogsteder

  Dat wijf moet echt geholpen worden of oprotten naar een land met zwarte mensen.

 9. Max

  Wat een over het kameel getild mens…pfffff

 10. frans

  Vlgs mij zijn maar wat blij in dat dorp dat Tania Zwarte Piet weg is

 11. Mo

  Kom lekker in Slotervaart wonen, je weet niet wat je meemaakt :)

 12. Teun

  Ze was toch TEGEN zwarte piet?

 13. Wendy's dealertje

  Ik heb medelijden met Charlie en de kids.

 14. Tannee

  Heeft Tanja het gutmensch Femke Halsema al eens veroordeeld omdat ze haar roomblanke kindertjes van een ‘zwarte’ school haalde? Oh nee, die mag je niet de maat nemen.

 15. Savastano

  Hahahah dit is gewoon hilarisch.

 16. Hendrik Sehasulewanepatty

  Ik zou zeggen ,kom bij ons in onze wijk wonen maar wij hebben afspraak met Nederlandse Staat dat WIJ alleen onze eigen mensen in onze wijken willen. Alleen onze mensen mogen bij ons wonen. Voor de rest VERBODEN gebied gelukkig hihihihihhiiiiiii

 17. Thijn

  Geeft alleen maar aan dat als er iemand dus echt racistisch is en blijkbaar andere beoordeeld op huidskleur, is zij het.

  Daarnaast leven we in een blank land dus emigreer dan lekker…

 18. Lobo

  @F’iscadel

  Amen

 19. Kokkie

  Zal haar onnozelheid wel zijn….

 20. John

  Verhuis dan naar de Bijlmer bijgoochem.

 21. Cor

  Kan deze mevrouw ook eens uitleggen op welke manier zij betrokken zou zijn bij het uitzetten van de bewoners van het ADM terrein in Amsterdam? Dan praten we daarna weer verder over de onzin die ze verder allemaal weer uitkraamt…. Links lullen rechts vullen…

 22. Momo

  Het feit dat er voornamelijk blanken wonen betekent automatisch dat men daar wereldvreemd is? Jezus, wat walg ik van dit mens.

 23. floyd P

  weerrrr zo iemand pppfffffffffffffff
  klaag niet zo
  live your life

 24. Jack Wolff

  Ach, Tanja. De lieverd. Haar megalomanie werd geboren tijdens de zwarte pieten discussie. Lekker circle jerken met je morele gelijk. En dat haar feiten emperisch geen enkele voedingsbodem kennen maakt haar niet uit.
  .
  En dat is de ironie bij deze dame. Zij vindt deze gemeente te wit. Amsterdam zou beter zijn omdat daar meer donkere mensen wonen. Het lukt haar verstandelijk niet om te beseffen dat ze zich omringt met – voor haar – gelijkgestemden. En het vinden van gelijkgestemden is dus blijkbaar ras gebonden.
  .
  Mag je nu de definitie van racisme opzoeken.
  .
  Spreek je haar daar vervolgens op aan bedient ze zich daarop van de ene na de andere argumentum ad hominem.
  .
  Is het haar kwalijk te nemen? Ik denk het niet. Ik denk dat sommigen het oprechte streven hebben om alles uit zichzelf te halen. Tanja Jess is daar één van. Denk ik. Maar dat streven kent één lullige beperking. De grens van haar verstandelijk vermogen.
  .
  Eigenlijk heel erg lief, ware het niet dat het zo diepsneu is dat ze een podium heeft om al die kortzichtigheid ten toon te spreiden.
  .
  Ach, wie is die groep ook weer die zalig van geest is? Misschien ben ik wel jaloers.
  .
  Het lijkt me heerlijk om niet geplaagd te worden door nuance. Niet te weten dat er meerdere gelijken op meerdere niveau’s zijn. Het lijkt me meer dan eens heerlijk om te zijn als Tanja Jess. Maar helaas, simplisme is een luxe die ik me niet kan veroorloven. Het is haar gegund.

 25. Erik

  Pardon , en nu woont ze wel in een multi-culturele wijk zeker ?? Nu woont ze in de rijkste wijk van almere ??! Vind je het vreemd dat niemand jou snapt Tanja?? Zo verspeel je wel je geloofwaardigheid ,als die er nog was dan !!

 26. Mieke kersten

  Wat een onnozelaar niets deugd of klopt niet koop een toverstafje iet wiet waait vanzelf weg

 27. Hohoho

  Nu woont ze in Almere en hopen dat ze er dood gevonden wordt!
  Ze is helemaal de weg kwijt!

 28. Sylvana

  Maar ondertussen is ze wel met een blanke man getrouwd: Tanja moet wel een raciste zijn.

 29. Tijs

  In Nederhorst zijn dan nog wel zwarte Pieten!

 30. Hohoho

  Tanja ,Charlie,Wendy ,Erland …e.v.a bn ers zijn hele enge mensen,neppers!!

 31. David

  Waar is de Tanja van vroeger gebleven. Zo saai dit…

 32. Ruud Beijer

  Ach ja die Tanja,die zou ook een vluchteling in huis nemen.Ik hoop dat ze bij haar in de buurt een AZC gaan bouwen.

 33. Lobo

  Zodra vrouwen in de overgang komen, worden ze zuur en vervelend. Er valt dan niet meer mee samen te leven.

 34. Nicole

  Te WIT? mag dat zomaar gezegd worden? In ons eigen Nederland???
  Als het andersom was geweest, te ZWART , had je de hele linkse kliek over je heen gehad,want dan was het discriminatie! dom mens!

 35. Flits Bom

  Dit gezin geeft exact aan wat er mis is met NL.

 36. Hendrik Sehasulewanepatty

  Ik denk dat dit dorp haar niet wil. Ze moet maar snel met een Congo man trouwen, is Tan nog vrij voor jou, ENG mensje?

 37. anonymous

  Nee want in een peperdure villawijk in Almere wonen vast wel
  veel Marokkanenen en Turken.
  Tuurlijk Tanja…..

 38. Erik

  Echt, ik walg van Tanja met haar uitspraken. Ga in een wijk wonen Tanja naast allemaal mensen met satellietschotels, elke dag rottiegeur en overlast door groeperingen bij je aan de deur die je aankijken omdat je ‘wit’ bent.

  Wil je dat Tanja?!? Flikker toch op man.

 39. Wauter

  Ik word doodziek van dat wijf!

 40. Jantje

  Bekijk heet zwaar politieke geaspireerde vlogjes maar eens (over afvallen, schoppen en make up). Zij woont in ieder geval niet in een villa

  https://www.youtube.com/watch?v=xeYD9TQAeH4

 41. Erik

  Toevallig ken ik mensen die ook in het verleden naar Nederhorst ten Berg zijn verhuisd. Natuurlijk een belachelijke uitspraak dat het dorp te wit is. Maar probleem van Nederhorst ten Berg is dat het best wel in de ‘middle of nowhere’ ligt. Niet in de buurt van Amsterdam, niet in de buurt van Utrecht en niet dichtbij Hilversum. Even op de fiets ergens heen is niet mogelijk. De mensen die er woonden zijn inmiddels daarom ook weer vertrokken naar meer centrale plaatsen.

 42. Tvkijker

  “Tanja Jess, bekend als actrice en van het spuien van linkse meningen in talkshows op tv..” Wat is dit voor GEENSTIJL opening van dit artikel. Moet dat nou echt op zo’n manier? Zo ontzettend kinderachtig. En trouwens Nederhorst ten Berg.. dat is praktisch maar één straat. Waar maak je je druk om..

 43. Duco Douwstra

  Verhuis dan naar een land waar het erg zwart is, daar willen ze meer wit. En achterlijke mensen vallen daar ook niet op.

 44. Reaguurder2.0

  Man man man, compleet de weg kwijt deze mevrouw. En dan nog het lef hebben om in een villawijk te gaan wonen.

 45. Ano

  Ongelooflijk z e i k wijf. Maar goed dat ze is opgepleurd.

 46. Anja

  @Tvkijker. Als Nederhorst ten Berg echt maar een straat heeft is het misschien nog best veel dat er een Turks en een Marokkaans gezin woont. Dus waar doet die Jess dan zo moeilijk over, en waarom is ze er dan überhaupt gaan wonen?

 47. kees

  de menigte die afscheid nam van van der Laan in Amsterdam was ook blank, ook al is dat niet een blauwdruk van de stad. Wat zal ze daar van vinden? Irritante doos

 48. Hoogerwerf

  Tan ja het is je bol geslagen eerst de zware pieten nu dit zo gauw mogelijk vertrekken en nooit meer terug komen

 49. Sjaak

  Pleur naar SA gutmensch trutje.

 50. Graftak

  @kees

  Lieg niet.

 51. John

  Flatje te koop in bijlmer
  Wat voor jullie?

 52. Peter

  Amsterdam is helemaal een bubbel. Een hele wereldvreemde bubbel.

 53. Bep

  Tanja bekritiseerde Zwarte Piet.Ze is van oorsprong Duitse, is er niet mee opgegroeid,mist feeling met dit oer-Hollandse feest. Iedereen mag kritiek hebben, maar geen mensen die er totaal geen verstand van hebben en er geen emotie bij hebben.Tanja is ook echt niet uit Nederhorst verhuist omdat het te wit is, wat een lulverhaal zeg.Lastig, vervelend mormel die Tanja.

 54. Jammer

  Ik woonde in de Bijlmer maar ik ben verhuist naar het Gooi. Ik wilde namelijk niet dat mijn kinderen op zouden groeien in zo’n bruine bubbel

 55. Erik

  Inderdaad, dat wijf moet maar gelijk kijken of er een leuk flatje staat in de Bijlmer, hypocriet figuur!! Ik verafschuw dit soort mensen….

 56. Annoniemus

  Als ik Tanja Jes was ging ik op de Marokkodreef in Utrecht wonen , is heel gezellig !

 57. frans

  Zouden de kinderen van Tania nooit eens zeggen Hou nou eens op mam

 58. Coby-37

  Ik heb zelf ook geen problemen met grote groepen marokkanen in mijn buurt/werk echter om dit op te leggen aan iedereen in Nederland gaat me veel te ver lieve Tanja.

 59. Peetje

  Kan je nagaan in 1 straat toch wel een marokkaan en een turk, best veel voor 1 straatje.
  Ik ga eens kijken of daar nog wat te koop staat, met 1 van ieder kan ik wel leven, want ja dit is per slot van rekening Nederland, een blank land.

 60. Sven L.

  Als je n beetje smaak hebt, ga je überhaupt niet in Almere wonen…. opgespoten eiland.

 61. Mooi Hoor

  Wat een geweldige kijk op de wereld en instelling. Begrijp heel goed dat zij niet wil dat haar kinderen wereldvreemd worden. Kijk alleen maar naar de reacties onder dit artikel.

 62. Jos Ti

  Door mensen als Tanja is ons mooie landje naar de verdommenis.

 63. Johan

  Hoog tijd om te stoppen met waarde te hechten aan BN’er meninkjes, ipv deskundigen.

 64. erfgooier

  Nederhorst den Berg ‘onder rook van Amsterdam’ ???? Hilversum zal ze bedoelen!!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.