Sacha de Boer: ‘Niet rijk van nieuwslezen’

Hoewel de echtelieden Sacha de Boer en Rick Nieman jaren het gezicht waren van de best bekeken nieuwsprogramma’s van de Nederlandse tv, het NOS Journaal en RTL Nieuws, kunnen ze nog niet stoppen met werken. Dat vertellen ze dit weekend in de Volkskrant. Volgens De Boer, wiens man Nieman ooit verklapte anderhalve ton per jaar te verdienen, zijn ze nog lang niet binnen. “Hahaha! Was het maar waar! Zo veel verdien je niet als nieuwslezer, hoor. In ieder geval niet genoeg om binnen te zijn.

De Boer en Nieman zijn allebei gestopt met het nieuws, om zich te richten op reizen, schrijven en fotograferen. “We hebben allebei wel wat gespaard voor deze stap, maar het is niet zo dat we nu op onze lauweren kunnen rusten.

Naast hun hobbywerk zullen de twee mogelijk wat moeten bijschnabbelen. “Schnabbelen heeft wel een licht negatieve connotatie“, vult Nieman aan.

Volgens hun agent Julia Wolff is de roem van nieuwslezers slijtagebestendig en is er een vertrouwensrelatie met de kijker, die lang beklijft. De Volkskrant concludeert daaruit dat De Boer en Nieman het niet als lastig zullen ervaren om aan schnabbels te komen.

Nieman nam vrijdag afscheid van het RTL Nieuws.

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen