Wilfred Genee afgekraakt: ‘Nog nooit zóiets armoedigs op televisie’

Wilfred Genee wordt keihard afgekraakt vanwege het armetierige dagelijkse programma waarmee hij tijdens dit EK Voetbal te zien is op SBS 6, namelijk de Vandaag Inside Oranje Quiz…

Vandaag Inside Oranjequiz © SBS

Het EK Voetbal leeft nog niet echt in ons land, maar bij SBS 6 doen ze hun best. De mannen van Vandaag Inside zijn elke avond om 23.00 uur op zender en om 20.00 uur kunnen we kijken naar Wilfred Genee die in de Vandaag Inside Oranje Quiz vragen stelt aan kijkers over voetbal én over het eigen programma. Een beetje megalomaan…

Hond van Johan

Victor Vlam, een berucht mediacriticus, heeft gisterenavond naar de eerste aflevering gekeken en vindt het echt oerslechte televisie. “De Vandaag Inside Oranje Quiz is het meest armoedige programma op de Nederlandse televisie. Ik schrik er gewoon van”, laat hij weten in een vernietigende recensie op X.

Het is gewoon buurthuistelevisie, vindt hij. “Fragmenten van VI op lage kwaliteit (van YouTube?). Vragen met een heel laag meespeelgehalte (wat is de naam van de hond van Derksen?).”

Niet spannend

Dit is echt verschrikkelijk, aldus Victor. “Geen spannend format (gewoon een aantal vragen verdeeld over twee rondes en een soort finale). En tot overmaat van ramp had Wilfred niet eens de moeite genomen om de naam van de kandidaat goed uit te spreken. Dit was zelfs niet goed genoeg voor de regionale omroep.”

Ene Mario merkt op: “Ze zijn een parodie op zichzelf geworden. Dit kan niet meer lang duren, dunkt me.”

Victor: “Dit is inderdaad niet goed voor hun reputatie.”

Slecht bekeken

Hoeveel mensen hebben er naar die quiz gekeken? Heel weinig, onthult Tina Nijkamp op haar analysekanaal. “Minder goed nieuws is er voor de start van de VI Oranje Quiz. Die trapt het eerste deel tot 20.40 uur af met slechts 245 duizend kijkers. AU. Ook maar 4,1 procent marktaandeel in de commerciële doelgroep 25 tot 54 jaar.”

Geen beste score, zegt Tina. “Dit zijn Veronica Offside-scores voor Wilfred en geen Vandaag Inside-aantallen. Het scoort zelfs lager dan het concert 75 jaar Keukenhof dat 250 duizend kijkers had.”

Beter nieuws

Schrale troost voor Wilfred: Vandaag Inside Oranje werkt wél gewoon. “Dat scoort 881 duizend kijkers om 23.00 uur en 20,1 procent. Dat is hoog, veel hoger dan wat Shownieuws daar normaliter scoort.”

Shownieuws is tijdens het EK Voetbal al te zien om 22.00 uur, in de pauze van de wedstrijden. Hoeveel mensen daar naar hebben gekeken zegt Tina niet. Zij is momenteel druk met haar vakantie in Valencia.

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen