Juicekanaal onthult na jaren: ‘Bedreigd door mensen rond Ali B’

Juice Channel, dat sinds het vertrek van Yvonne Coldeweijer geldt als het grootste juicekanaal van Nederland, zegt ‘bedreigd’ te zijn door mensen rond Ali B. “Stories gingen offline.”

Ali B © RTL

De kans dat we Ali B ooit nog zien terugkeren in de mainstream media is nihil. De misbruikzaak tegen hem speelt natuurlijk al jaren, maar het ‘bommetje’ dat deze week tijdens zijn rechtszaak zou ontploffen ten faveure van hem, heeft niemand gehoord. De rapper wordt met de dag impopulairder en er spelen een paar dubieuze zaken op de achtergrond.

Intimiderend belletje

Ruth Jager, de advocaat van twee van Ali’s vermeende slachtoffers, waaronder Ellen ten Damme, heeft namelijk onthuld dat ze is gebeld door Michael Ruperti, de advocaat van crimineel Ridouan Taghi. “Hij had Ali gesproken en hij wist mij te vertellen dat Ali een heel stevige zaak had.”

Wat de ietwat intimiderende boodschap van deze Ruperti was? “Het was beter voor Ellen om te voorkomen dat al die narigheid op straat zou komen te liggen. Ruperti stelde voor om de manager van Ellen in contact te brengen met Ali. Het zou volgen Ali en Ruperti voor iedereen de beste oplossing zou zijn als de verklaringen van Ellen van tafel zouden gaan.”

Maffiapraktijken

Is dit hoe Ali achter de schermen te werk gaat? Zijn advocaat Bart Swier zegt zijn verdediging onmiddellijk neer te leggen als het waar blijkt, maar de rapper ontkent bij hoog en laag. Als het waar is, dan is het volgens RTL Boulevard-ster Eddy Zoëy in elk geval heel kwalijk. “Dit klinkt bijna een beetje maffia-achtig, sorry dat ik het zeg.”

Gebeurt het dan wel vaker dat Ali zijn omgeving inzet om iets gedaan te krijgen? Dat is onduidelijk, maar het juicekanaal Juice Channel heeft in elk geval óók een nare ervaring met de omgeving van de rapper.

Sl*t

De advocaat van Ali had het gisteren in de rechtbank over berichten van juicekanalen over de voormalige affaire tussen Ali B en zijn vermeende slachtoffer Jill Helena. “Voor de hele BOOS-uitzending hebben wij inderdaad meerdere verhalen gedeeld over de vreemdgaan praktijken van Ali”, schrijft Juice Channel in een reactie.

Het ging inderdaad ook over de affaire met Jill, aldus het kanaal. “De advocaat zegt nu dat Jill werd weggezet als sl*t. Dit klopt niet. Wij zetten nooit iemand die een affaire met een BN’er heeft neer als sl*t.”

Bedreigd

Daarnaast hebben deze stories hooguit een paar uur online gestaan, aldus het juicekanaal. Waarom dan? “Er is daar niets over terug te vinden, omdat wij werden bedreigd door mensen rond Ali. Toen is in overleg besloten om de stories offline te halen. Een kleine twee weken later kwam de BOOS-uitzending online.”

Bart Swier, de advocaat van Ali, verduidelijkte zichzelf gisterenavond in de talkshow Renze: “Jill heeft er toen heel veel last van ondervonden, door posts van Yvonne Coldeweijer, waardoor zij gelijk berichten kreeg van klanten, van: ‘Heb jij ook iets met Ali gehad? Dan willen we eigenlijk niet meer met je verder werken, viespeuk, want jij bent ook een sl*t.’”

De mening van Yvonne is onduidelijk. Zij reageert al een tijdje niet meer op showbizznieuws.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u het goed dat er een keertje wordt afgerekend met Ali B?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen