Patrick Martens was altijd al anders: ‘Nooit met tractor naar school’

Patrick Martens vertelt in een aangrijpend interview met De Telegraaf dat hij altijd al anders is geweest dan anderen, vooral op de middelbare school. “Ik ging nooit met de tractor.”

Patrick Martens © RTL

Het leven is niet makkelijk geweest voor Patrick Martens. Het heeft de 46-jarige beste vriend van Georgina Verbaan jaren en jaren gekost om te accepteren wie hij is. De oorzaak van deze problematiek ligt in zijn jeugd. “Ik ben opgegroeid in Brabant, in een heteronormatieve omgeving”, legt hij uit in een openhartig gesprek met De Telegraaf.

Niet op tractor

Op de lagere school viel het nog wel mee, legt Patrick uit. “Maar de middelbare voelde voor mij onveiliger. Het begon op te vallen dat ik anders was. Iedereen ging op de tractor naar school, ik op de fiets.”

Huh? Ging Patrick nooit met de tractor naar school? Wat is dat nou weer voor iets raars? “Pas een jaar of elf later durfde ik tegenover mijn ouders uit de kast te komen. Die maakten er totaal geen punt van. Maar voor mij bleef het lastig, omdat ik toch het idee had dat ik afweek van wat de maatschappij van mij verwachtte.”

Niet hand in hand

Patrick durft naar eigen zeggen niet hand in hand te lopen met zijn geliefde Nick, omdat hij bang is voor wat anderen vinden. Hoe hij dat gaat oplossen? Er komt een boek. “Zodat ik mijn zoektocht met anderen kan delen. Ik spreek bekende mensen, therapeuten en beschrijf mijn eeuwige gevecht.”

Nou, dat wordt vast een bestseller. Of toch niet? De beroemde X-influencer MiesBee is kritisch. “Vroeger waren bio’s en autobio’s voorbehouden aan prominenten in politiek, bedrijfsleven en cultuur. Nu heeft iedere Patrick Martens, Ellie Lust of Nasrdin Dchar een boek over hun leven dat niemand een fuck interesseert. Of tenminste een podcast”, sneert ze.

Naderende failliet

Meneer Vincent G. de Vlugt, een andere X-influencer, sneert daarop: “Hij zat gisteren in een promofilmpje voor een musical, samen met de zelfbenoemde Coca-Cola-promotors uit Amsterdam-Zuid. Dat is toch wel het naderende failliet van je carrière.”

Ene Jolanda gooit er volgens een klassieker in: “Wie is Patrick Martens?”

Nou, de toon is weer gezet. Hopelijk kopen in elk geval alle vriendinnen van Georgina dat boek.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Patrick Martens bombarderen tot vaste presentator van Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen