Twee jaar na bizar radiomoment: hoe gaat het met Manuëla Kemp?

Het is alweer twee jaar geleden dat Manuëla Kemp zorgde voor onrust door een bizar voorval op de radio. Hoe gaat het inmiddels met haar gezondheid? “Het was een ziekenhuisjaar.”

Manuëla Kemp © Janita Sassen/MAX

Manuëla Kemp heeft de mensen twee jaar geleden flink laten schrikken in haar toenmalige radioshow op NPO Radio 5: ze klonk volgens luisteraars alsof ze de hele dag aan de bloody mary’s had gezeten. Er was aanvankelijk hilariteit over, maar al snel ontstond het gerucht dat ze misschien wel een tia had gehad. Na dat incident keerde ze niet meer terug.

Weg van de radio

Pas na maanden bracht Manuëla haar luisteraars op de hoogte van haar toestand. Toen zei ze: “Dag lieve luisteraars, hier is Manuela. Helaas ben ik al een tijdje afwezig van de radio. Dat hebben jullie ook wel gemerkt. Ik ben eerst ziek geweest en ik had ook echt wat tijd voor mezelf nodig.”

Vervolgens maakte ze haar definitieve vertrek van de radio bekend: “In goed overleg met Omroep MAX heb ik besloten om die rust en tijd voor mezelf nog voort te zetten en niet meer terug te keren bij dit programma.”

Hoe gaat het nu?

Hoe gaat het nu met Manuëla? “Beter”, zegt ze in de VARAgids. “Vorig jaar was een behoorlijk ziekenhuisjaar. Ik had heel veel last van epilepsie, dat had ik als kind ook al. Het kwam terug, heel vervelend. Maar gelukkig heb ik nu goede medicatie. Er waren nog andere dingen, ik heb ooit een zware rugoperatie gehad en kreeg opnieuw last van mijn rug.”

Tijdens 40 jaar werken ren je jezelf voorbij, legt ze uit. “Dan heb je het zo druk dat je het niet in de gaten hebt dat het niet zo lekker met je gaat. Ik ben vorig jaar helemaal door de mangel gegaan en heb mezelf compleet laten nakijken. Toen heb ik besloten zaken anders aan te pakken, het rustiger aan te doen.”

Veel zwemmen

Tegenwoordig zwemt Manuëla veel. “Als je steeds fysieke klachten hebt, werkt dat ook mentaal door. Depressief is een groot woord, maar ik werd er niet vrolijker van. Nu ben ik op de terugweg en krijg ik weer overal zin in. Ik hou me op het ogenblik vooral bezig met mijn oude liefde: spullen ontwerpen en maken. Van sieraden tot lampen.”

Mist ze radio en televisie? “Na bijna 40 jaar vond ik het even mooi geweest, maar ik heb het altijd ontzettend leuk gevonden. Vooral werken in een team.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u Manuëla Kemp een sympathieke mediapersoonlijkheid?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen