Lingo-variant Lettrix slecht van start: ‘Dit is veel te kil voor etenstijd’

Lingo is voorlopig van de buis, maar er is een nieuw spelletje voor in de plaats gekomen: Lettrix. De eerste aflevering deed het gisteren magertjes. “Dit is te kil voor etenstijd.”

Lettrix © SBS 6

De komst van het nieuwe tv-spelletje Lettrix, afwisselend gepresenteerd door Dyantha Brooks en Patrick Martens, is een drama voor Jan Versteegh. Zijn programma Lingo lijkt namelijk te zijn ingeruild, want dat spelletje staat na de zomer niet meer in de schema’s. En dat betekent een forse klap voor zijn toch al kwakkelende tv-carrière.

Green screen

Hoe Lettrix van start is gegaan? Niet best. De première wist gisterenavond om zes uur 111 duizend kijkers te vermaken op SBS 6, goed voor een marktaandeel van 3,8 procent. Pijnlijk genoeg wist zowel het programma ervoor (de vroege editie van Hart van Nederland) als het programma erna (De Alleskunner) meer kijkers te boeien.

Jef Willemsen, mediajournalist voor onder meer De Telegraaf, denkt dat het programma warmte mist. De show wordt opgenomen voor een enorm green screen, net als Shownieuws. Het decor dat je ziet is er na de opnames in gemonteerd, waardoor alles er heel virtueel uitziet. “De eerste Lettrix is wel even wennen…”, twittert hij.

Kille illusie

Het is gewoon niet gezellig, vindt Jef. “Het decor is één grote, computergegenereerde kille illusie terwijl je van woordspelletjes rond etenstijd juist knusse, menselijke warmte verwacht. Daar kan zelfs de aanstekelijke smile van de unsinkable Patty Brard niets aan doen.”

Tv-kijker Lianne is ook niet echt enthousiast. Zij twittert: “Leuk dat Patrick weer werk heeft. Maar dit is toch gewoon Lingo?”

Teleurstelling

Kijkcijferprofessor Tina Nijkamp stelt op haar analysekanaal dat er ook in de commerciële doelgroep slecht gescoord is. “Oei, wat een teleurstelling voor Dyantha Brooks en Patrick Martens. En wat pijnlijk dat het ook een derde minder scoort dan de goedkope aankoop Droomhuis op het Platteland van vorige week.”

Ze denkt dat het niet meer goed gaat komen. “Kleine kans dat Lettrix aankomende weken een grote kijkcijferhit gaat worden. Immers een goed begin, is het halve werk.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Patrick Martens is na de Koffietijd-exit alweer onder de pannen. Komt hij ooit op prime time terecht?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen