Frank Masmeijer vindt ophef over wangedrag in media overdreven

Frank Masmeijer, de vroegere tv-ster die jarenlang in de bak heeft gezeten vanwege betrokkenheid bij cokesmokkel, vindt de ophef over wangedrag in de mediawereld maar overdreven.

Frank Masmeijer © RTL

Er is nu al jaren veel te doen over grensoverschrijdend gedrag in de mediawereld. Er zijn al flink wat koppen gerold en de meest recente zijn die van Gerard Timmer en Bert Huisjes. Ondertussen zullen er nog genoeg mannen rondlopen die zich ook misdragen of hebben misdragen, maar die de dans ontspringen. Maar voor hoe lang nog?

Overwaaien

Eén ding is zeker: geen bobo lijkt meer veilig in Hilversum. Een goede zaak, vinden velen. Maar wat vindt de gevallen showmaster Frank Masmeijer ervan? “Hoe kijk jij als oud-presentator van de NCRV naar alle verhalen van machtsmisbruik en grensoverschrijdend gedrag in de tv-wereld?”, vraagt de Party aan hem.

Frank vindt het overdreven, laat hij weten. “Ik vind deze tijd, waarin er zaken naar voren komen die twintig jaar geleden gebeurd zijn, heel heftig. Maar ja, het is zo. Hopelijk wordt het op een gegeven moment weer rustiger, waait het een beetje over.”

Onzincursus

De gedragscursus waar onder anderen Johan Derksen het momenteel steeds over heeft, is echt onnodig, vindt ook Frank. “Ik las onlangs dat duizenden omroepmensen een soort cursus gaan volgen in omgang met elkaar. Ik heb er voor mezelf aan teruggedacht, maar ik kan me niet herinneren dat ik zoiets heb meegemaakt.”

We moeten de zaken volgens hem niet overdrijven. Zelf heeft hij zich ook nooit misdragen, aldus Frank. “Ik vind het heel belangrijk dat je elkaar met heel veel respect behandeld.”

Allemaal mensen

Frank is een mensenmens, benadrukt hij. “Of het nou de onderste persoon is in de productie, de presentator of de regisseur, behandel elkaar allemaal als mens. Ik denk dat er dan niet veel kan misgaan.”

“Maar de laatste tijd heb ik wel het gevoel dat je nog niet eens een hand op iemands schouders mag leggen of er is al wat. Heel vervelend vind ik dat.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Frank Masmeijer vindt ophef over wangedrag in media overdreven. Verrassend?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen