Catherine Keyl en Frank Masmeijer naast elkaar op tv: ‘Crimineel!’

Catherine Keyl is vlak na haar keiharde uithaal aan het adres van Frank Masmeijer met hem geconfronteerd in een televisiestudio. “Sorry, maar jij bent een veroordeelde drugscrimineel.”

Catherine Keyl en Frank Masmeijer © Omroep Flevoland

Het stoort veel mensen dat Frank Masmeijer van zoveel media een groot podium krijgt, terwijl hij een veroordeelde drugscrimineel is. Er zijn genoeg mensen met een schone lei die veel meer talent hebben en geen podium krijgen. Ook Catherine Keyl ergert zich aan die houding van de Nederlandse media.

‘Ik zit naast hem!’

Catherine wijst er in de Weekend ook op dat sommige BN’ers die nog níet veroordeeld zijn, wél doodgezwegen worden. “Laatst zag ik Frank Masmeijer overal uitgebreid an het woord. Dat is een veroordeelde drugscrimineel, waarom moeten wij horen wat hij vindt? Zorg dat je Marco Borsato, die niet veroordeeld is, op die stoel hebt zitten.”

En plots werd ze gisteren met Frank geconfronteerd; samen zaten ze in een tv-programma van Omroep Flevoland. “Ik zeg gewoon wat ik vind en soms kan dat heftige consequenties hebben. Ik heb van de week in een blad gezegd dat ik niet begreep waarom Frank Masmeijer overal te gast was en zie: de Heer straft meteen, ik zit nu naast hem.”

‘Zie je het als straf?’

De presentator van dienst: “O, zie je het als een straf?”

Catherine lachend: “O, nee, sorry, nee. Nou ja, kijk, ik heb gezegd dat ik het gewoon treurig vind dat iemand als Marco Borsato die nog helemaal nergens van beschuldigd is, dat je die nergens meer ziet, en dat ja… Sorry… Jij bent toch een veroordeelde drugscrimineel en je krijgt toch een kans om hier in dit programma te zitten.”

Oneerlijk

Dat is oneerlijk, vindt Catherine. “Terwijl ik zeker weet dat er duizenden jonge mensen zijn die dolgraag hun eerste nummer hier zouden brengen en die krijgen die kans niet.”

Frank heeft geen zin om inhoudelijk te reageren op de kritiek van Catherine. “Ik heb eigenlijk niet meer zo’n zin om daarop te reageren. Ik heb wel eens gezegd: ‘Ik hoop dat iedereen een tweede kans verdient.’”

Catherine: “Die gun ik je ook best, dat is niet het punt.”

Genoeg gezegd

Frank is een beetje klaar met al zijn critici. “Ik bedoel te zeggen: er is al genoeg gezegd over mijn zaak en wat mijn rol daarin is geweest. Het is en blijft heel moeilijk dit verhaal. Het is ook heel moeilijk nu om terug te komen. Ik ben ook maar een mens dat van gezelligheid en mensen houdt.”

Hij besluit: “Ik ben ergens in gerold wat heel jammer, dom en vervelend is geweest, blijkt nu voor mij, en daar hoop ik waar uit te komen. En dit soort opmerkingen doen daar geen goed aan natuurlijk. Dat is lastig. Daar heb je nou eenmaal mee te maken.”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen