Angela de Jong: ‘Famke Louise was tweede keuze, ze wilden MIJ!’

Angela de Jong stelt dat Famke Louise op z’n minst tweede keuze was om hoofdpersoon te zijn in The Roast. “Deze editie kwam zelfs twee keer de vraag of ik alsjeblieft op die plek wilde zitten!”

Angela de Jong en Famke Louise © NPO

Er is geen haar op het hoofd van Angela de Jong die eraan denkt: zichzelf laten afslachten in de jaarlijkse tv-flop The Roast. Ze heeft maandag gekeken naar de editie met Famke Louise en is niet onder de indruk. “Waarom verlaagt een grootheid als Joke Bruijs zich tot dit niveau?”, vraagt ze zich vooral af in het AD.

‘Wat bezielt haar?’

Joke was een van de mensen die Famke ging roasten. “Wat bezielt haar om haar goede naam en gezicht te lenen aan een tv-evenement dat die naam allang niet meer verdient?”

Wat in Amerika nog een tv-show van enig formaat is, is bij ons echt een niemendalletje, vindt Angela. “In Nederland komen we niet verder dan een mislukte rapper als Famke Louise en een stel grappen die bedacht zijn door mensen die het niveau schoolpleinpestkop nooit zijn ontstegen.”

‘Dit is voor de Sylvia’s!’

Dat de avond gepresenteerd werd door Dolf Jansen, verbaast Angela ook, vult ze aan in de AD Mediapodcast. “Dolf Jansen, Joke Bruijs en van toch ook in zekere mate Peter Pannekoek denk ik echt: wat doen jullie daar? Kom op! Hier zijn jullie toch te goed voor? Dit zijn jullie toch ontstegen?”

Ze vervolgt: “Dit is echt iets voor de Sylvia Geersens, een youtuber die ik totaal niet kende, Bizzey en dat soort types. Allemaal van die wannabe-BN’ers, van die youtubers die niks kunnen, modellen die nooit zijn doorgebroken, cabaretiers die niet grappig zijn.”

Tweede keuze

Famke was trouwens op z’n minst de tweede keuze om hoofdgast te zijn in The Roast, zegt Angela. “De makers soebatten elk jaar of ik mee wil doen. Deze editie kwam zelfs twee keer de vraag of ik alsjeblieft op de plek van Famke Louise wilde zitten. Hoe wanhopig kun je zijn?”

Sterrenfotograaf William Rutten bevestigt dat in Shownieuws. “Ze hebben van tevoren al heel veel moeite gehad om überhaupt iemand te vinden om te roasten. Uiteindelijk is dat dus Famke Louise gevonden.”

‘Nood was hoog’

Zelfs het vinden van roasters was lastig, weet William. “Dat was niet eens omdat mensen geen zin hadden om Famke Louise te roasten, maar heel veel mensen zeiden: ‘Ik ken haar eigenlijk helemaal niet echt. Alleen maar van schandaaltjes. Als ik daar dan moet gaan zitten…’ Ze hebben zelfs mij gevraagd! De nood was dus heel erg hoog.”

Hij vervolgt: “Ik heb haar één keer gefotografeerd. Wat moet ik daar dan doen? Dat zou niets voor mij zijn. Het is toch raar als je een programma zit te kijken, je ziet allemaal grote namen in de zaal zitten en op het podium stonden mensen waar ik zelfs in mijn leven nog nooit na gehoord had.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Zou u wél kijken naar de roast van Angela de Jong?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen