Roxane Knetemann slaapt slecht na geruchten over afscheid bij VI

Roxane Knetemann vindt het lastig om om te gaan met negatieve publiciteit. Ook het gerucht dat ze zou zijn gecanceld door Vandaag Inside doet haar wat. “Ik slaap dan slecht.”

Roxane Knetemann © SBS

Anderhalf jaar geleden dacht Roxane Knetemann het hélemaal te gaan maken na een paar optredens in Vandaag Inside. Ze zag direct een hele tv-carrière voor zich en sorteerde zelfs voor op het presenteren van Studio Sport. Het bleek ongelooflijke zelfoverschatting, want de screentest die ze vervolgens opnam was echt historisch slecht.

Roxane slaapt slecht

Roxane heeft haar droom uiteen zien spatten en tegenwoordig zien we haar zelfs nauwelijks meer bij VI. Is ze misschien gecanceld, vroeg kijkcijferautoriteit Tina Nijkamp zich vorige week af.

Het gevolg? Roxane thuis gelijk helemaal over haar toeren. “Ik had een heftige week, ja. Er werd gespeculeerd over mijn gecancelde status bij jullie. Ja, ik wist er niks van. Volgens mij komt het gewoon omdat ik wat minder bij jullie zit. Ik snap er niks van, maar je slaapt er toch wat minder goed van”, vertelt ze in Wilfred Genee’s radioshow The Friday Move.

‘Ben je zwanger?’

Tot overmaat van ramp kreeg Roxane ook nog een roddelblad op haar dak. “Daarnaast: een van onze bekende roddelbladen in Nederland ging ook nog vragen of ik zwanger was. Maar nee. Bij deze: ik ben niet zwanger. Maar dan ga ik wel weer denken: misschien moet ik meer naar de sportschool.”

Ze vervolgt: “Wat heb ik gedaan vanochtend? Ik heb voor het eerst in vijf jaar op een hometrainer gefietst. Ik heb nooit gedacht dat ik dat zou doen nadat ik gestopt ben, want dat is gewoon niet leuk. Fietsen is leuk in de buitenlucht, maar niet op de hometrainer in een garage.”

Niet goed in de markt

Wilfred Genee vindt het opvallend dat Roxane zo reageert op wat externe futiliteiten. “Maar iets in je hoofd knaagde van: ik moet toch een beetje aan mezelf gaan werken, omdat mensen denken dat ik zwanger ben en gecanceld ben. Van: ik lig niet meer goed in de markt. Je neemt dat toch mee?”

Roxane: “In het begin wist ik niet hoe ik daarmee moest omgaan. Ik merk nu wel… Precies twee jaar geleden mocht ik bij jullie aan de bar zitten en dat veranderde echt veel. Veel mensen kijken naar jullie programma en toen ineens kreeg ik een gezicht. Dat was heel leuk, dat gaf veel energie en ik dacht: ik kan de wereld aan.”

Elke dag sidekick

Die zeepbel is inmiddels geknapt: Roxeanne heeft kennelijk meer slapeloze nachten dan airtime. Soms dagdroomt ze nog wel over een succesvolle tv-carrière. “Van: waarom ben ik niet altijd, elke dag ergens sidekick? Daar kan ik dan echt in wegdromen. Ik wil dan in een heel leuk programma.”

Wilfred: “Ik zag trouwens ook dat je een suikeroom hebt en iets geërfd had. Ze gooien gewoon alles in de publiciteit bij jou, hè?”

Roxane: “Ik heb een oom, het is geen suikeroom en inderdaad: er was weer allerlei geroddel in zo’n roddelblaadje.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Overschat Roxane Knetemann zichzelf een beetje?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen