Roxane Knetemann: ‘Ja, ik zou Johan wél hebben tegengesproken’

Roxane Knetemann zou Johan Derksen, in tegenstelling tot Albert Verlinde en Merel Ek, wél hebben aangepakt als zij in de Habtamu-uitzending had gezeten. Althans, dat zegt ze zelf.

Roxane Knetemann © SBS 6

Om de zoveel tijd is Vandaag Inside onderdeel van een grote mediarel. Ook laatst weer, toen Johan Derksen riep dat de zwarte politicus Habtamu de Hoop geen echte Fries zou kunnen zijn. Er ontstond ook verontwaardiging over Albert Verlinde en Merel Ek, omdat zij in dezelfde uitzending zaten, maar de voetbalanalist daar niet op aanspraken.

Roxane grijpt in?

Roxane Knetemann vertelt dit weekend in het AD dat zij wél zou hebben ingegrepen. “Had ik erbij gezeten, dan had ik gezegd dat ik het daar niet mee eens was. Ja, kom óp, die man spreekt Frieser dan mijn Friese schoonfamilie!”

Hoe kijkt zij dan naar zo’n uitzending? “Ik vind zoiets niet pijnlijk. Ik voel me ook niet verantwoordelijk hè, voor wat daar wordt gezegd. Ik dráág dat programma niet.”

Kaarsrel

Roxane zat wel in de eerste uitzending na de veelbesproken kaarsrel. “Vooropgesteld: als dit echt met iemand is gebeurd, dan keur ik dat af. Maar: als ik daar niet ga zitten, kruipen we in de slachtofferrol. Ik vond wel dat Johan moest inzien, en dat zei ik ook, dat er plaats moet zijn voor de mensen die zich aangesproken voelen.”

Dat kun je niet ontkennen, aldus Roxane. “Hij had alleen maar hoeven zeggen: ‘Dat snap ik.’ Of hij sorry had moeten zeggen? Tegen wie? Die vrouw? Dat verhaal is nep! Ik denk dat het krachtiger is als hij begrijpt dat vrouwen zich er beledigd of aangesproken door voelen.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Trekt Roxane Knetemann een iets te grote broek aan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen