Roxane Knetemann blundert tijdens screentest, NOS wil haar niet

Roxane Knetemann kan volgens critici leuk giechelen en over wielrennen kleppen, maar presenteren lijkt écht te hoog gegrepen. Haar poging tot een screentest lijkt nergens op.

Roxane Knetemann © SBS 6

Hoogmoed komt voor de val: Roxane Knetemann liep in oktober wel héél hard van stapel. Ze had toen net een paar verschijningen bij Vandaag Inside achter de rug, maar droomde al direct van ‘meer’. “Ik wil niet dat meisje zijn dat nu een jaar bij jullie zit en dat het volgend jaar zo langzaam uitdooft. Dat wil ik niet. Ik wil gewoon een duurzame carrière.”

Geen schot in

En dat ‘meer’ zou Roxane het liefst vinden bij de NOS en wel als presentatrice. Waar ze nu nog actief is als commentator van het wielrennen, wil ze dus de leidende partij worden in tv-programma’s. Maar goed, daar is natuurlijk wel talent voor nodig. En dát is volgens de omroep nog niet helemaal aanwezig.

Wilfred Genee vraagt haar in de rubriek In De Wandelgangen: “Heb je een screentest bij Studio Sport gedaan en ben je aangenomen? Je wil presenteren, heb je gezegd.”

Roxane: “Ja, dat weet ik, maar er zit geen schot in. Dat kan ik maar beter meteen zeggen. Er zit geen schot in. Ik denk dat ze misschien wel beter talent rond hebben lopen. Dat ze daar nu naartoe op zoek zijn.”

Heeft Rox het?

Wilfred: “Dat is gek, want een halfjaar geleden zei je van jezelf dat je het in je had.”

Roxane: “Ik denk het ook nog steeds wel dat ik het in me heb, maar misschien vinden zij het minder. Vinden zij het niet.”

Wilfred: “Maar heb je met niemand daar gesproken tot nu toe? Eindredacteur, hoofdredacteur? Gewoon gezegd: ‘Ik zou dat gewoon willen’?”

Roxane: “Jawel.”

Wilfred: “O, je hebt het ook uitgesproken? Wat hebben ze daarop gezegd dan?”

Roxane: “Dat het tijd nodig heeft.”

Wilfred: “Wat?”

Roxane: “Het.”

Zenuwachtig

Wilfred: “Maar wat is het precies dan?”

Roxane: “Nou, om door te groeien heeft tijd nodig, toch? Was jij meteen hier?”

Wilfred: “Nee, nee. Ik heb ook heel lang vlieguren gemaakt, maar ik wil ermee aangeven: je bent nu zeg maar analist, co-commentator, maar je wil aan de andere kant zitten. Je wil de leiding hebben, toch? Dat is wat je wil. Je wil presenteren. (…) Maar dat lukt je niet als je aan die andere kant blijft zitten.”

Roxane: “Ik word er zenuwachtig van! Nu zeg jij eigenlijk een soort van dat wat ik nu aan het doen ben niet gaat eindigen in wat ik wil misschien. Dat zeg je nu.”

Wilfred: “Nou, ik zou even als ik jou was snel een bandje gaan maken. We kunnen wel even nu!”

Screentest

Roxane krijgt van Wilfred de kans om in de professionele VI-studio een screentest op te nemen voor de NOS. En dan blijkt dat ze geen natuurtalent is qua improviseren: “Goedenavond, vrijdagavond Studio Sport, ehhh, en nog veel meer sport vandaag. Ik weet eigenlijk alleen wielrennen. Wat is er nog meer gebeurd? Is er nog meer gebeurd qua sport?”

Wilfred, die Rox maar liefst drie (!) kansen geeft, verbijsterd: “Een presentator gaat niet iemand die buiten beeld staat vragen of er nog meer gebeurd is.”

Roxane: “Wilfred, weet je waar mijn hart nu zit?! Ja, echt hoor! Hier! Ik kan het alleen maar fout doen nu, toch? (…) Mijn hart zit hier. Zweethanden!”

Waarschijnlijk kan Rox het beter bij wielrenpraatjes houden. Haar drie screentests zijn absoluut niet om aan te zien. Dan liever nóg drie gouden kruiwagens uit het Mol-kamp.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat Roxane Knetemann kans maakt op een carrière als presentatrice?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen