Rick Brandsteder verdwenen na opname in kliniek: ‘Hij is spoorloos’

Het is echt bizar stil rond Rick Brandsteder na zijn opname in een verslavingskliniek. We hebben hem al langer dan een jaar niet meer gezien. Wat is er gebeurd? “Niemand weet het.”

Rick Brandsteder © RTL

Rick Brandsteder heeft jarenlang allerlei programma’s gemaakt voor RTL, tot kijkcijferkanon Expeditie Robinson aan toe, maar we hebben hem nu al geruime tijd niet meer op televisie gezien. Na het uitlekken van een gênant filmpje werd hij eind 2022 opgenomen in een kliniek vanwege zijn verslaving aan drank en drugs. Daarna verwijderde hij zijn Insta.

Warme jas

We hebben sindsdien nooit meer wat gehoord van Rick en dat is jammer, vindt Privé-sterjournalist Jan Uriot. Als je nu ziet hoe vaak Ruben Nicolai op televisie is, dan is zo’n Rick een welkome toevoeging aan de RTL-sterrenstal, meent hij. “Die man doet al zoveel. Hij is echt de spelletjeskoning van RTL geworden. Dat vind ik jammer.”

Ruben kan ook ‘heel mooie dingen’ maken als De Erfgenaam, zegt de journalist in de rubriek Wat Vindt Jan. En dan kan het lichtere werk naar Rick, vervolgt hij. “Dan denk ik: waarom is dat ‘Te land, ter zee en in de lucht’ nou niet gegeven aan Rick Brandsteder? Dat zou hem als een warme jas passen.”

Waar is Rick?

Dan moet Rick natuurlijk wel eerst gevonden worden. “Waar is Rick gebleven? We zitten allemaal op de comeback van Rick te wachten. Hij kan best wel wat, zeker in het lichte genre. Dat heeft hij bewezen met Expeditie Robinson, De Bachelor en Wie is de Sjaak, Wie is de Chef en Wie is de Reisleider.”

Wellicht heeft Rick zich teruggetrokken uit het publieke leven. “Waar is hij gebleven? Hij is in januari 2023 uit die kliniek gekomen voor zijn alcoholprobleem.”

‘We weten het niet’

Jan en zijn collega’s van Privé hebben Rick nooit meer ergens gezien. “We hebben hem toen alleen nog eventjes gezien bij Het Perfecte Plaatje en sindsdien weten we niet meer waar Rick gebleven is.”

Het Perfecte Plaatje was al opgenomen voordat Rick die kliniek in ging. “Hij moet gewoon terugkomen. Wat is er aan de hand? Ik denk dat RTL hem vergeten is of ze hem niet meer moeten.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Mist u Rick Brandsteder op televisie?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen