Rick Brandsteder haalt Instagram-pagina offline: ‘Weg uit kliniek?’

Rick Brandsteder, die eind vorige maand vertrok naar een afkickkliniek in Zuid-Afrika, heeft plotseling zijn pagina op Instagram offline gehaald. “Heeft hij de kliniek misschien eerder verlaten?”

Rick Brandsteder © Greetje van Buggenhout

Wat elke showbizzwatcher al een beetje vermoedde, werd vorige maand bevestigd: Rick Brandsteder heeft een verslavingsprobleem. Na het uitlekken van gênante filmpjes op het juicekanaal van Yvonne Coldeweijer, besloot de RTL-presentator eind vorige maand om naar Zuid-Afrika te vliegen. Daar liet hij zich opnemen in een afkickkliniek.

28 dagen

De moeder van Rick, Yvonne Brandsteder, heeft gezegd dat hij zich voor 28 dagen heeft laten opnemen. “Rick zit daar omdat hij af en toe wat te veel drinkt. Dat gaat soms heel lang goed, dan drinkt hij niets, maar dan gaat hij weer tot het gaatje. Daar had hij genoeg van.”

Yvonne vermoedt overigens dat Rick daar niet alleen zit vanwege een alcoholprobleem, maar ook vanwege een verslaving aan drugs. Dat is echter niet bevestigd door kamp-Brandsteder.

Insta offline

Hoe dan ook: Rick heeft nu dus opeens zijn Instagram-pagina offline gehaald. Het juicekanaal Juice Channel vindt dat opvallend, omdat de 28 dagen nog niet om zijn. “Dat zou betekenen dat Rick nog steeds in de kliniek zit.”

Het kanaal vervolgt: “Het kan zo zijn dat het management heeft besloten om even zijn social media af te schermen zo dat als hij weer buiten is zich verder op zijn herstel kan focussen.”

Weg uit kliniek?

Wat zou het nog meer kunnen zijn? “Het kan ook zo zijn dat hij de kliniek eerder heeft verlaten. Het komt namelijk wel eens vaker voor dat een BN’er zijn of haar opname niet helemaal afmaakt. We gaan het zien.”

Even later: “Update: wij horen dat Rick al een aantal dagen uit de kliniek is. Dat wil dus zeggen dat hij de 28 dagen niet heeft afgemaakt. Vanavond is de finale van Expeditie Robinson. Of hij daar bij zal zijn is nog niet duidelijk. Wij verwachten van niet.”

Amstelveen

En Yvonne Coldeweijer: “Vorige week heeft iemand Rick zien lopen in Stadshart Amstelveen. Omdat de 28 dagen waarin hij in de kliniek zou zitten nog niet om waren, twijfelde ik om het te posten. Maar de spion zei dat hij het was: ‘100 procent’. Heeft Rick het traject wel afgemaakt? En waarom is zin insta offline?”

Overigens is Rick er niet heel blij mee dat zijn verslaving is uitgelekt. Aanvankelijk ontkende hij het nieuws dan ook.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u Rick Brandsteder een sympathieke knul?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen