Erben Wennemars shockeert op tv: ‘Ook slachtoffer Paul de Leeuw’

Erben Wennemars zorgt live op televisie voor een enorme schok door te onthullen dat ook hij het slachtoffer is geweest van Paul de Leeuws woede-explosies. “Ik dacht: dit is niet mijn wereld.”

Erben Wennemars en Paul de Leeuw © RTL, SBS

Is het overdreven dat Paul de Leeuws schreeuwpartij tegen een regisseur tijdens opnames in een kinderziekenhuis het nieuws heeft gehaald? De meningen zijn verdeeld, maar één ding is zeker: dit incident lijkt toch niet op zichzelf te staan. Erben Wennemars zorgde gisterenavond voor een shock in Humberto door te onthullen dat hij óók een slachtoffer is.

Boos op Erben

Erben vertelt aan de talkshowtafel over zijn eigen ervaringen met Paul. “Ik heb nog een keer een programma gedaan samen met Paul de Leeuw. De Madiwodovrijdagshow. Dat was geen doorslaand succes, kan ik je vertellen, maar dat ging er toen ook wel heftig aan toe hoor.”

Nog heftiger dan bij het schaatsen? “Ik was wel wat gewend vanuit de sportwereld – daar gaat het ook af en toe hard tegen hard – maar ik dacht toen wel… Paul zat toen volgens mij ook niet helemaal lekker in z’n vel en als het programma dan niet draait… Hij voelde de druk, dus hij was dan wel eens boos. Hij was ook wel eens boos op mij. Dan denk ik: ja…”

Mannetje staan

Humberto Tan vraagt zich af of een sterke persoonlijkheid als Erben zich daar door liet intimideren. “Hoe uitte zich dat dan, Erben? Jij kan letterlijk je mannetje staan.”

Daarop antwoordt Erben dat Paul hem vooral een afkeer van de tv-wereld bezorgde. “Ik dacht op een gegeven moment eventjes: dit is niet mijn wereld. Nee, ja, god, hoe was dat? Het was best wel gewoon… Dat programma liep niet en als het dan niet gaat… Hij was de ster, hij moest het dragen en als het dan niet wil, dan werd hij wel eens boos.”

‘Het was heftig’

Paul werd woest op alles en iedereen. “En ook wel eens boos op mensen rondom hem. Dat is lang geleden en ik heb dat nooit als heel erg ervaren, want soms lukken dingen gewoon niet en dan word je gefrustreerd, maar de dag erna gingen we er gewoon weer tegenaan en probeerden we er wat leuks van te maken.”

Hoe heftig was Pauls gedrag? “Nou ja, het was best wel heftig. Het was echt wel heftig, ja. Bij die nabesprekingen dacht ik af en toe wel eventjes: een half jaar geleden werd ik nog bejubeld in een vol Thialf en nu zit ik ergens in een studio in Almere om half één ’s nachts een evaluatie te doen op een manier waarvan ik denk: gekkigheid.”

‘Echt klote’

Zou Erben zulk gedrag anno 2024 nog steeds pikken? “Ik zou er nu denk ik wel anders mee omgaan, maar toen was het niet raar of zoiets en ik neem het hem ook niet kwalijk. Ik voelde heel erg: het was zijn programma, zijn studio en hij wilde het graag doen. Als het dan niet lukte en het Paul ook niet lukte… Ja, dan wordt dat geuit.”

Het moet over zijn met wangedrag in de tv-wereld, besluit hij. “Ik was mans genoeg om daarna te zeggen: weet je, volgens mij ben ik hier niet geschikt voor. (…) Het is echt klote en dat mag ook absoluut niet. Het gaat altijd om onder hoge druk presteren, maar we moeten altijd wel fatsoenlijk met elkaar omgaan. Doe normaal.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Moet er een onderzoek komen naar de werkcultuur bij de programma's van Paul de Leeuw?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen