René Mioch: ‘Ik ken iemand die brulfilmpje Matthijs heeft gezien’

René Mioch kent iemand die het brulfilmpje van Matthijs van Nieuwkerk heeft gezien. Daarmee wordt het bestaan van het beeldmateriaal weer aannemelijker. “Dat zeggen ze tegen mij.”

Matthijs van Nieuwkerk en René Mioch © NPO, SBS

Er is een klopjacht geopend op het brulfilmpje van Matthijs van Nieuwkerk. Volgens Özcan Akyol, tot voor kort een vertrouweling van Matthijs, circuleert dat filmpje in Hilversumse kringen, maar tv-prominenten stellen dat dat niet waar is. Van Angela de Jong en Tina Nijkamp tot Luuk Ikink: niemand die het beeldmateriaal onder ogen heeft gekregen.

‘Filmpje gezien’

Sterker nog: sommigen vragen zich af of het filmpje überhaupt wel bestaat en of Özcan geen leugenaar is. “Iedereen heeft het filmpje in Hilversum gezien volgens Eus, maar wie je ook belt, wie je spreekt en wie je appt – we zijn vanaf vrijdag al op zoek naar dat filmpje – niemand heeft gezien, gehoord”, zegt tv-kenner Bart Ettekoven in Shownieuws.

Dan blijkt er tóch iemand aan de Shownieuws-desk te zijn die iemand kent die het filmpje heeft gezien. Bart: “Sommige mensen, en dan kijk ik even naar jou René, kennen wel mensen die het filmpje hebben gezien. Klopt dat?”

Wat zegt René?

Filmkenner René Mioch bevestigt dat, al houdt hij een slag om de arm: “Zéggen dat ze het gezien hebben.”

Bart: “Maar het blijft allemaal een beetje vaag.”

Collega Tooske Ragas: “Je gaat je bijna afvragen of dat filmpje überhaupt bestaat dan als niemand…”

Bart: “Het heeft of heeft gezien, maar wat René zegt… Hij kent iemand die het heeft gezien.”

René: “Wat is er nou zo belangrijk aan het filmpje? We weten toch alles al? Alles is beschreven in rapporten enzo.”

‘Het is belangrijk’

Bart benadrukt dat het publiceren van het filmpje wel degelijk relevant is. “Het is denk ik wel degelijk anders. Je ziet het aan Eus. Die heeft ook de Volkskrant en het rapport gelezen, maar hij is nu toch een beetje aan het keren in zijn mening. Hij is tot vrijdag altijd pal voor zijn vriendschap gaan staan en zegt nu: ‘Ik heb wel een paar vragen aan Matthijs’.”

Doordat hij dat filmpje heeft gezien dus. “Er zijn nu natuurlijk veel mensen die zeggen dat hij af en toe een beetje uit zijn slof is geschoten en dat dat moet kunnen, Johan Derksen voorop, dus het is wel een dingetje. Als je het ziet, dan zie je echt wat er gebeurt. Het kan best impact hebben, dus ik begrijp wel dat mensen nu zeggen: laat mij dat filmpje maar zien.”

BNNVARA reageert

BNNVARA wil niet bevestigen of ontkennen dat er een brulfilmpje van Matthijs circuleert. “We doen even niet mee aan alle aandacht die er nu is voor een filmpje dat rond zou gaan. Het is voor ons ook niet van belang. De aandacht moet gaan naar het rapport van Van Rijn en hoe we met elkaar een veilige werkomgeving voor iedereen kunnen garanderen.”

Bart: “Ik ben benieuwd of het dan boven water komt. Je zou zeggen dat het de afgelopen dagen dan wel op een juicekanaal of op onze redactie op zou hebben moeten gedoken.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Matthijs van Nieuwkerk: ooit terug op tv of lekker achter de schermen blijven?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen