Talpa verloor interesse in Marcel & Gijs na succes Hélène Hendriks

Gijs Groenteman stelt dat Marcel van Roosmalen en hij bij SBS 6 konden blijven, maar volgens Marco Louwerens klopt dat niet. “Talpa verloor interesse door het succes van Hélène Hendriks.”

Hélène Hendriks en Marcel & Gijs © SBS 6

De hitshow Vandaag Inside had afgelopen zomer twee vervangers: eerst Marcel & Gijs, daarna De Oranjezomer met Hélène Hendriks. Omdat Marcel van Roosmalen en Gijs Groenteman het helemaal niet zo slecht deden als verwacht, riepen veel mensen dat SBS 6 een geweldige zet had gedaan door de mannen in huis te halen.

‘We konden blijven’

Critici riepen dat Marcel & Gijs misschien wel het hele jaar door moest worden uitgezonden, bijvoorbeeld in het weekend. Nou, de euforie was van korte duur. Hélène Hendriks bleek met haar Oranjezomer namelijk vele malen beter te scoren. En zo ging het commerciële avontuur van Marcel en Gijs als een nachtkaars uit.

Toch roept Gijs Groenteman nu in de VARAgids dat ze gewoon door konden gaan bij SBS 6. “Klopt, we konden blijven of terug naar BNNVARA. Wat de doorslag heeft gegeven, is niet het geld, zoals hier en daar wordt geroepen, maar het feit dat Marcel en ik ook los van elkaar programma’s willen maken – en dat kan bij de NPO.”

Openhartige Marco

Mediakenner Victor Vlam vertelt in de podcast De Communicado’s dat Gijs hier niet helemaal de waarheid spreekt. “Ja, ze hebben daar gesprekken gevoerd, dat is echt zeker waar. Maar het interessante is dat tijdens het slotfeest van De Oranjezomer, het directeurtje – dat is Marco Louwerens, die nu opgevolgd is door Frans Klein – daar wat over zei.”

Wat zei Marco, tot voor kort de tv-baas van Talpa, dan? “Die had tijdens het slotfeest een speech. Hij maakte bijna terloops een best wel pikante opmerking eigenlijk, want hij bevestigde dat Talpa in gesprek was met Marcel en Gijs op enig moment, maar dat ze interesse verloren toen De Oranjezomer zulke goede kijkcijfers kreeg.”

‘Heel begrijpelijk’

Begrijpelijk, aldus Victor. “Want inderdaad: De Oranjezomer scoorde ongeveer twee keer zo veel kijkers als Marcel & Gijs, dus alleen al om die reden is het logisch om door te gaan met De Oranjezomer, en daarnaast, het is eigenlijk veel meer een SBS-programma dan Marcel & Gijs dat was. Dus ik begrijp dat vanuit de inhoud volledig.”

Hij vervolgt: “Maar ik was verbaasd over het feit dat het hardop werd uitgesproken tijdens dat slotfeest, want ik kan me voorstellen dat Marcel en Gijs dat niet zo verschrikkelijk leuk vinden. Maar dat nuanceert wel een klein beetje van ‘we hadden kunnen blijven bij Talpa’.”

‘Toekomst viel weg’

Marcel en Gijs konden helemaal niet blijven bij SBS 6, concludeert Victor. “Ik denk eigenlijk dat toen op een gegeven moment De Oranjezomer een veel groter succes was, dat de toekomst van Marcel en Gijs bij Talpa eigenlijk daar gewoon wegviel. Dat was niet meer mogelijk.”

Victor stelt dat Gijs niet eerlijk is. “Nee, ik denk dat ze er een mooier verhaal van proberen te maken dan in werkelijkheid het geval is, ja. De Oranjezomer, in welke vorm dan ook, met Hélène Hendriks, is een veel interessanter alternatief voor VI dan Marcel & Gijs.”

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen