Tineke Schouten wordt doodmoe van Marcel & Gijs: ‘Zó uitgeblust’

Tineke Schouten ziet helemaal niets in de plannen om Marcel van Roosmalen en Gijs Groenteman een prominentere rol te geven in het talkshowlandschap. “Zó uitgeblust!”

Marcel & Gijs en Tineke Schouten © SBS 6, RTL 4

Marcel van Roosmalen en Gijs Groenteman hebben veel complimenten gekregen voor hoe ze vorige maand in het gat sprongen dat Vandaag Inside achterliet. Ze waren veelbesproken, maar de huidige VI-vervanger De Oranjezomer, met Hélène Hendriks aan het roer, doet het eigenlijk veel beter.

‘Trekt me minder’

Toch wordt er her en der voorgesteld om Marcel & Gijs een prominentere rol te geven in het tv-landschap. Een enkeling heeft zelfs voorgesteld om de twee heren ook in het hoogseizoen in te zetten op SBS 6, maar dan in het weekend.

Cabaretière Tineke Schouten gaat in elk geval niet kijken, laat ze blijken in gesprek met VARAgids. “Vandaag Inside vind ik leuk. Dat zijn kerels in wie ik mijn eigen man herken. Ze hebben dezelfde humor. Even geen gezeik, maar gewoon lekker met elkaar ouwehoeren. Marcel & Gijs trekt mij minder.”

‘Zo uitgeblust’

Waarom is Tineke geen fan van de mannen? “Ik word al moe als ik die twee gezichten zie. Ze zien er zo uitgeblust uit. Ik snap wel dat dat hun gimmick is, de droogkloot spelen, maar je moet af en toe wel scherp uit de hoek komen.”

SBS 6 moet wakker worden, vindt de comédienne, ondanks dat de zender structureel meebiedt op de rechten voor haar theatervoorstellingen. “SBS probeert te veel onzinprogramma’s uit. Marble Mania en dat soort dingen.”

Groot talent

RTL 4 kan er toch ook wat van? Dat programma waarin Irene Moors als een doldwaze BN’er op allerlei sjoelbakken begon te slaan was ook verschrikkelijk. En dat werd gepresenteerd door Marieke Elsinga.

Tineke: “Marieke Elsinga vind ik ook een groot talent. Het is sneu voor haar dat haar laatste programma is geflopt, maar dat heb je helaas niet zelf in de hand. Ik zie haar later ook nog wel in de richting van comedy gaan. Die humoristische kant heeft ze namelijk en die wordt nu nog niet altijd benut. Maar ja, wie ben ik, hè? Ik zeg ook maar wat.”

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen