Jaïr Ferwerda krijgt forse kritiek: ‘Hij is net zo erg als Harry Mens’

Jaïr Ferwerda ligt onder vuur vanwege zijn rare interview met Rob Jetten. Hierin zet hij de vriend van de D66-leider neer als het vrouwtje in de relatie. “Net zo gedateerd als Harry Mens!”

Jaïr Ferwerda, Rob Jetten en Harry Mens © RTL

Het idee dat er in elke relatie een ‘vrouwelijke’ en een ‘mannelijke’ partner moet zijn is gebaseerd op traditionele genderstereotypen. Totaal niet meer van deze tijd, maar Jaïr Ferwerda blijkt er enorm aan te hechten. En daar is Rob Jetten op een gênante wijze mee geconfronteerd tijdens een interview voor Jaïrs rubriek in de talkshow Humberto.

Het vrouwtje

Rob heeft een nieuwe vriend, een heuse hockeyhunk, en samen maakten ze hun opwachting op Prinsjesdag. Opvallend, vindt Jaïr. “Was dit dan even een officieel campagnemomentje dat we even de first lady komen introduceren?”, vraagt hij aan de leider van D66.

Eh, first lady? Dit is zó Johan Derksen. “Blijft voor hetero’s zo’n moeilijk concept hè, als twee mannen een relatie hebben. Een van de twee moet altijd ‘het vrouwtje’ zijn. Vreselijk”, zegt televisiecriticus Victor Hopman op X.

Jan Dijkgraaf, de biograaf van de Meilandjes: “En dan kiest die Ferwerda ook nog de verkeerde.”

‘Wat een niveau!’

Roel Geeraedts, voormalig RTL Nieuws-journalist en nu werkzaam bij de Algemene Rekenkamer, is teleurgesteld in Jaïr. “Allejezus wat een niveau.”

Ton Elias, voormalig VVD-Kamerlid, sluit zich daarbij aan. “Collectief voorbijlopen zou helpen tegen deze clown. Politici staan niet in het circus. Dus doe er gewoon domweg niet aan mee.”

Meneer Roy: “Hopelijk komt er ooit nog eens een dag dat het totaal niet nieuwswaardig is met wie politici een relatie hebben. Dat is gewoon een privézaak. En een man als ‘lady’ aanduiden slaat nergens op.”

‘Net als Harry Mens!’

Mediajournalist Jef Willemsen trekt de vergelijking tussen Jaïr en de conservatieve televisiester Harry Mens. “Het land viel vorige week nog over Harry Mens die aan Paul de Leeuw vroeg of je adoptiekinderen homo kunt maken, maar Ferwerda is op z’n eigen manier minstens zo gedateerd en heteronormatief onnozel bezig.”

Hij besluit: “Niet meer van deze tijd… En al helemaal niet als ‘plagerijtje’.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Buiten dit relletje om: vindt u Jaïr Ferwerda leuk als politiek verslaggever?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen