Douwe Bob haalt live op tv uit naar Yvonne: ‘Het is gewoon gif!’

Douwe Bob kan het maar niet verkroppen dat Yvonne Coldeweijer behoorlijk sappige juice over hem heeft verspreid. Hij ging gisteren helemaal los bij Humberto Tan. “Het is gewoon gif!”

Yvonne Coldeweijer en Douwe Bob © YouTube, RTL

BN’ers willen eigenlijk alleen maar met goed nieuws de media halen. Als ze een nieuw vriendinnetje hebben en alles goed gaat, dan etaleren ze het uitgebreid op social media. Maar als het sprookje opeens helemaal geen sprookje meer blijkt te zijn? Dan gaan de luiken dicht en zijn ze woest als de juicekanalen toch nog even proberen te spieken.

Douwe haalt uit

Ook Douwe Bob kan er niet mee omgaan. Dankzij Yvonne Coldeweijer weet de hele wereld dat hij zo ongeveer in elke middelgrote gemeente een kind heeft rondlopen, maar ook dat hij agressieproblemen zou hebben en niet alleen richting mannen. Zelf ontkent Douwe het allemaal; hij zegt verbaasd te zijn dat Yvonne nog nooit is geslagen.

Yvonne mag de zanger dan wel een ‘stuk tuig‘ vinden, omgekeerd is Douwe ook niet bepaald onder de indruk van haar. Hij was gisterenavond te gast in de talkshow van Humberto Tan, waar Heleen van Royen flink wat ruimte kreeg om haar gal te spuwen over de juicekanalen. Zij heeft een boek over juice geschreven.

Geen woorden

Humberto Tan richt zich tijdens het gesprek met Heleen tot de publiekstribune met daarop een aantal BN’ers. “Luister, ik heb een hele bank met ervaringsdeskundigen. Ik weet zeker dat jullie ervan balen. Douwe, jij bent het meest prominent: heb je er wel eens wakker van gelegen?”

Douwe: “Nee, nee… Ik ehh, ik vind het ook zonde, moet ik eerlijk zeggen, echt zonde om er woorden aan vuil te maken.”

Humberto: “Snap ik.”

Douwe: “Ik vind het echt heel fijn om mijn energie aan mooie, leuke en positieve dingen te besteden. Dat wil ik ook zo houden.”

‘Het is gif!’

Humberto vraagt door. “Gif. Vind je het gif?”

Douwe: “Ja, van het ergste. Het is echt kwaad. Ik wil er niks mee te maken hebben. Ik zou er ook nooit een boek over kúnnen lezen, moet ik eerlijk zeggen. Heel veel respect voor wat je doet natuurlijk in je vak, maar ik zou het ehh… Je ziet nu weer foto’s van die mensen (in het decor, red.), we geven ze toch wéér een podium en het is gewoon zonde, vind ik.”

Hij vervolgt: “Nu heeft weer… Ik weet niet hoeveel mensen er kijken, maar nu heeft weer… Hoeveel mensen kijken er?”

Humberto: “600 duizend mensen ongeveer.”

Douwe: “Ja, die hebben nu weer de naam Yvonne gehoord. Er zijn wéér mensen die het gaan volgen.”

‘Stop ermee!’

Media moeten de juicekanalen doodzwijgen, vindt Douwe. “Echt de enige manier waarop je stopt hiermee, is dezelfde manier als hoe je stopt met racisme. Je moet stoppen met praten over racisme, stoppen met praten over discriminatie. Stoppen met praten over dit soort zaken.”

Humberto: “Ik weet niet of dát waar is, Douwe. Maar je moet het niet het platform geven dat het niet verdient in jouw ogen?”

Douwe: “Ja, dat bedoel ik meer.”

Heleen: “Andere media – en die moeten zichzelf ook aankijken in de spiegel – nemen dat weer over. ‘Yvonne zegt dit’, ‘die zegt dat’, ‘Juice Channel zegt dat’.”

Humberto: “Zeker, AD, Telegraaf, iedereen doet dat.”

‘Juice van toen’

Tot slot wijst Humberto er nog wel op dat Heleen ook een keer juice heeft verspreid, namelijk door dirt over het s*ksleven van Rob Oudkerk te publiceren. “Wat is het verschil van toen, deze juice, en de juice van nu?”

Heleen: “Nou, het verschil is wel dat Rob het mij zelf vertelde, in de zin van: dit moet toch kunnen? En hij wist dat ik columnist was bij Het Parool. Ik heb er ook al vijf keer over in het openbaar mijn excuses voor aangeboden, omdat ik de gevolgen verschrikkelijk vond.”

Dan tegen Douwe: “Wat jou overkomt Douwe nu…En je er niks meer over wil zeggen, dat snap ik, want je komt er dus nooit meer van af… En dat is echt naar. (…) Van mij mogen juicekanalen gewoon verboden worden.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Douwe Bob doet heel gepikeerd over juicekanalen. Onhandig?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen