Rob Goossens keihard voor schut gezet in Marcel & Gijs: ‘Kluns!’

Rob Goossens werd gisterenavond keihard voor schut gezet in de tweede aflevering van Marcel & Gijs. “Weet hij nou écht veel van tv of is het iemand die ook maar gewoon een beetje zapt?”

Rob Goossens © RTL, SBS

Marcel van Roosmalen en Gijs Groenteman zijn de tweede aflevering van hun talkshow Marcel & Gijs gisterenavond begonnen met het bashen van Rob Goossens, de tv-deskundige van RTL Boulevard. Ze vragen zich af of hij nou écht zo deskundig is op het gebied van televisie of dat hij ook maar wat doet. Eén ding is zeker: hij checkt niet altíjd zijn feiten.

Foutje van Rob

Het conflict in een notendop? Marcel en Gijs begonnen hun talkshow maandag met een enkele minuten durend onderonsje in het decor van Vandaag Inside, waarna ze naar het naastgelegen decor van Marcel & Gijs liepen. Zij maken de komende vier weken gebruik van het decor van Veronica Offside, de voetbaltalkshow van Wilfred Genee.

Rob had er kritiek op bij Boulevard: “Ze maken dan een grapje met de studio van Vandaag Inside waar ze uit lopen, maar ze zitten natuurlijk gewoon in de studio van Vandaag Inside, waardoor je weet dat dat vooraf opgenomen was. Dat voelde dan weer een beetje te gemaakt voor twee mannen die het juist van de improvisatie moeten hebben.”

‘Ook zo’n schat’

Wát een sukkel, vinden Marcel en Gijs. “Nu dacht Rob Goossens, ook zo’n schat, in Boulevard dat we dat van tevoren opgenomen hadden en die studio helemaal speciaal hadden opgebouwd daarvoor”, aldus Gijs.

Marcel: “Ja, maar Rob Goossens die weet van de klok en de klepel, weet je wel, maar hij gaat er meteen mee rammelen en een hoop lawaai maken. Ik denk dan wel van: Rob Goossens, jongen, je moest eens weten. Die studio’s liggen gewoon ruggelings aan elkaar.”

Gijs: “Die liggen ruggelings naast elkaar, Rob Goossens!”

Rob moet zijn feiten checken, vindt Marcel. “Je zit in een kantoortje aan de overkant van de weg. Hoeveel moeite is het nou om éven over te steken en even te kijken van: verrek, die studio’s liggen gewoon naast elkaar, dus het is wel gewoon live geweest!”

‘Hij zit te klungelen’

Gijs: “Maar weet hij nou echt veel van tv af of is het iemand die ook maar een beetje zit te zappen de hele tijd?”

Marcel: “Hij zit te klungelen net zoals wij. Dat zie je toch wel aan dit soort kleine dingen, maar dat vergeef ik hem graag. Het is een ongelooflijk charmant iemand.”

Gijs: “Het is een lieve kluns.”

Marcel: “En hij staat achter die desk met die Lex Uiting en dan hebben ze allemaal nieuwtjes die niet kloppen. Het is op het sukkelige af, Gijs, maar dat is ook het mooie op televisie.”

Gijs: “Zeker, zo professioneel hoeft het allemaal niet.”

Rob reageert

Rob reageert sarcastisch op het hele gebeuren. “Jongens, ik heb een afschuwelijke fout gemaakt en het is belangrijk voor mij dat jullie weten hoe slecht ik daar zometeen van ga slapen”, twittert hij direct na de aanval. “Ik had gezegd dat het wel heel duidelijk vooraf opgenomen was omdat ze twee seconden later in dezelfde studio zaten.”

Maar dat was dus niet, aldus Rob. “Want Talpa heeft precies naast de Vandaag Inside-studio een nagenoeg identieke studio gebouwd, in plaats van dat ze de VI-studio even hebben omgebouwd. En dat had ik als professor in de mediakunde natuurlijk kunnen weten.”

Ehh, nee, dat klopt ook niet, merkt een volger op. Er is geen studio gebouwd, ze zitten in de Offside-studio. Rob: “Nu gaat het alweer mis. Ik leg mijn eredoctoraat van de universiteit van Seoul bij dezen neer en ga bijen tellen voor het Wereld Natuurfonds in Mozambique.”

Tweets

Rob door het stof:

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen