Marcel & Gijs schakelen opeens niet meer met Hart van NL-sterren

Marcel van Roosmalen en Gijs Groenteman zijn in hun dagelijkse talkshow op SBS 6 plotseling gestopt met de zogenoemde crosstalk met de presentatoren van Hart van Nederland.

Hart van Nederland en Gijs Groenteman © SBS 6

De talkshow Marcel & Gijs had tijdens de eerste drie afleveringen elke avond een gesprekje met de sterren van Hart van Nederland, die dan vertelden wat er aansluitend in hun nieuwsrubriek te zien was. Gijs Groenteman zorgde er keer op keer voor dat de gesprekjes met nieuwslezers Maarten Steendam en Mirella van Markus ietwat ongemakkelijk waren.

Enorme dip

Het lijkt erop dat het toch niet echt werkte; die crosstalk zat er gisteren niet meer in bij Marcel & Gijs. “Waarschijnlijk veroorzaakte dit een enorme dip in de minutenanalyse”, zegt oud-SBS6-baas Tina Nijkamp op haar kanaal.

Tina vindt ook dat het weinig toevoegt, al snapt ze wel dat ervoor gekozen is. “Het zijn makkelijke minuten om te vullen en de makers denken dat het een actueel gevoel oproept. Echter, in minutenanalyses veroorzaken live-verbindingen bijna altijd een dip.”

‘Gebeurt vaak niks’

Er gebeurt vaak niks relevants in zo’n gesprekje, vindt Tina. “Het duurt vaak ook allemaal veel te lang en er gaat technisch vaak wat mis, bijvoorbeeld qua vertraging of het geluid werkt niet.”

Vooral live-verbindingen bij niet echt urgente zaken zorgen vaak voor kijkcijferdips, meent Tina. “Promotiepraatjes, live-verbindingen op film- en musicalpremières of awardshows.”

Shownieuws-regels

Bij Shownieuws had Tina na het bekijken van die minutenanalyses dan ook drie regels bedacht: “Eén: het mag niet langer dan twee minuten duren. Twee: zo min mogelijk live-schakelingen op rode lopers bij premières en awardshows. En drie: eigenlijk alleen live schakeling als er echt iets aan de hand is of wat nieuws te melden is.”

Ze vervolgt: “Nou goed, inmiddels zijn die regels bij Shownieuws al lang weer overboord gegooid, maar ik blijf overtuigd dat live verbindingen niet heel vaak wat toevoegen.”

Victoria Koblenko

Marcel & Gijs hadden gisteren Victoria Koblenko als hoofdgast aan tafel zitten. Zij wekt gemengde reacties op. Zo twittert mediajournalist Jef Willemsen: “Onmogelijk om jezelf houding te geven als je moet reageren op non-nieuws opgelepeld door twee mannen die professioneel niets serieus nemen. Wat je ook doet, je staat in je hemd.”

Heleen van Royen had daar geen last van. “Nee, maar in tegenstelling tot Heleen is Victoria nog wel zichtbaar bezig met hoe ‘men’ over haar denkt en hoe ze overkomt. Jort Kelder en Jan Slagter boeit dat ook weinig, die reageren in het moment zonder merkbare twijfel over hoe/of het scoort.”

Er keken gisteren 396 duizend mensen naar Marcel & Gijs, een fractie meer dan de avond ervoor.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u de ironische stijl van Marcel van Roosmalen een beetje te veel worden?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen