Matthijs en slachtoffer lagen half jaar op de plank bij Story: ‘Hoezo?’

De Story pakt deze week groot uit met een foto van Matthijs van Nieuwkerk en slachtoffer van zijn wangedrag Jelleke van Rijsoort. Maar waarom lieten ze die een half jaar op de plank liggen?

Edwin Smulders, Matthijs van Nieuwkerk en Jelleke van Rijsoort © RTL

Het is dankzij Angela de Jong groot nieuws: de reparatiegesprekken die Matthijs van Nieuwkerk voert met de slachtoffers van zijn wangedrag bij De Wereld Draait Door. Is dat allemaal niet een beetje laat, vraagt Angela zich af. Immers: ligt het er vanwege de timing niet héél erg dik bovenop dat het hem puur te doen is om zijn tv-comeback?

Matthijs op de cover

Volgens de Story vergist Angela zich. “In tegenstelling tot hetgeen Angela suggereert, is Matthijs juist in het diepste geheim en redelijk snel na de reportage in de Volkskrant met (een) ex-medewerker(s) in gesprek gegaan en lijkt zijn berouw niet geveinsd om een tv-comeback te maken.”

Het blad vervolgt in de nieuwste editie: “Want drie weken na de publicatie fotografeerde Story hem al met zijn voormalige DWDD-visagiste Jelleke van Rijsoort in het Amstelpark in Amsterdam-Buitenveldert.”

Oud nieuws?

Die foto van Matthijs en Jelleke, op vrijdag 9 december jongstleden gemaakt door paparazzo Edwin Smulders, staat deze week groot op de cover van Story. Maar is het niet een beetje gek dat het tijdschrift Angela verwijt oud nieuws te brengen, terwijl ze zelf die foto een half jaar (!) op de plank hebben laten liggen?

De Story had een half jaar geleden al de primeur kunnen hebben van die reparatiegesprekken. Waarom hebben ze toen niets met deze foto’s gedaan? “Zij wisten niet wie de dame was”, onthult Bart Ettekoven in Shownieuws.

Megablunder

Oei, dat is dan wel een megablunder van de Story. Jelleke had namelijk slechts twee weken daarvoor een groot interview gegeven aan Beau van Erven Dorens. Als een van de weinige slachtoffers van Matthijs durfde ze met naam, toenaam én gezicht naar voren te treden. Maar dat hadden ze bij de Story kennelijk gemist.

Door die blunder is Story een enorme primeur misgelopen. “Dat is toch gek? Die dame was toen allang in de media”, zegt topfotograaf William Rutten.

Bart: “Op de redactie van Story was waarschijnlijk onbekend hoe deze dame eruitzag.”

Amoureuze spanning

Bram Moszkowicz vindt het vreemd. “Waarom zijn die foto’s op dat moment gemaakt? Als je niet weet wie dat is?”

Dat kan Bart wel begrijpen. “Nou ja, Matthijs van Nieuwkerk is natuurlijk wel een bekende persoon, dus fotograaf Edwin Smulders heeft hem gespot en is toen foto’s gaan maken. Niet wetende wie de dame ernaast was. De redactie laat wel weten dat uit de foto’s bleek dat van een amoureuze spanning tussen beiden geen sprake was.”

Alleen daar had de Story dus op gelet. “Anders hadden ze het natuurlijk meteen gebracht als mogelijk nieuwe vriendin. Maar goed, daar was geen sprake van. En als je niet weet wie het wel is, is het misschien iemand die helemaal geen zin heeft in publiciteit. Ze hebben nu één en één is twee gedaan en zijn erachter gekomen dat het deze visagiste betreft.”

Story-cover

De cover van de nieuwste Story:

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen