André van Duin niet aan juicepaal genageld: ‘Chanteur zegt sorry’

André van Duin wordt definitief niet aan de schandpaal genageld door juicekanalen of showmedia. Zijn chanteur heeft bekend en excuses aangeboden, nog voordat er valse dirt is verspreid.

André van Duin © MAX, Roland J. Reinders

Het was begin februari even flink schrikken: André van Duin maakte in De Telegraaf bekend dat hij werd gechanteerd en daar aangifte van heeft gedaan. Hij wilde niet zeggen waarmee hij gechanteerd werd, maar wel dat het leugens betrof die mogelijk verspreid zouden worden in de media. “Het moet iets heel heftigs zijn”, werd er gespeculeerd op televisie.

André opgelucht

André heeft nu goed nieuws, want de chanteur in deze zaak heeft bekend én zijn excuses aangeboden. Die heeft de komediant ook aanvaard, vertelt zijn advocaat Carry Knoops in De Telegraaf. “Om die reden heeft het OM de verdachte een voorwaardelijk sepot opgelegd met een proeftijd van twee jaar.”

De chanteur wordt dus niet vervolgd als hij niet nog eens van dit soort fratsen uithaalt, maar dat hoeft van André ook niet meer. Hij laat weten ontzettend ‘opgelucht’ te zijn en wil een voorbeeld zijn voor andere BN’ers. “In deze tijd kan iedereen op sociale media van alles over iedereen roepen en beweren.”

Vals verzinsel

André vreesde ontzettend dat er valse juice verspreid zou worden, waardoor hij een ‘waar rook is, is vuur’-geval zou worden. “Een valse beschuldiging of een verzinsel kan in korte tijd veel aandacht krijgen, met het gevaar dat zo’n onwaarheid wordt overgenomen door juicekanalen of social mediasites.”

Hij vervolgt: “De volgende stap is dan dat het verzinsel als een ’mogelijke waarheid’ een eigen leven gaat leiden. Ik hoop dat deze zaak duidelijk maakt dat bekende personen in deze digitale tijd niet vogelvrij zijn verklaard. Dat maakt de wijze waarop het OM deze zaak heeft afgehandeld duidelijk. Daarvoor ben ik het OM zeer erkentelijk.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Bent u benieuwd waarmee André van Duin werd gechanteerd?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen