André Hazes jr. heeft lak, mist zitting leerplichtzaak: ‘Ben in Amerika’

André Hazes jr. lijkt daadwerkelijk te denken dat hij als BN’er boven de wet staat. Niet alleen heeft hij willens en weten de leerplichtwet overtreden, ook is hij niet naar de zittingsdag gegaan.

André Hazes jr. en Aran Bade © RTL

Het lijkt erop dat André Hazes jr. binnenkort een aantekening op zijn strafblad aan zijn broek heeft hangen, want hij en Monique Westenberg hebben begin vorig jaar willens en wetens de leerplichtwet overtreden door hun zoontje bijna twee weken (!) van school te halen om lekker buiten de schoolvakanties om op reis te gaan.

André geeft toe

Dat mag alleen onder strenge voorwaarden: ten eerste moet je als ouders vanwege werk niet minstens twee weken lang op reis kunnen in de reguliere schoolvakanties én moet er toestemming zijn van de schooldirecteur. Daar was vorig jaar geen sprake van: André was vooral druk met rehab en Monique maakt alleen wat Insta-fotootjes in de tuin.

André geeft in RTL Boulevard bovendien toe dat hij expliciet géén toestemming had: “Het is wel allemaal iets anders gegaan, dus het is niet zomaar van: we houden even dertien dagen ons kind thuis en jullie kijken wat jullie doen. Ik heb mondeling goedkeuring gekregen en een paar dagen voor mijn reis is dat afgekeurd.”

Hij voegt daar op Radio 538 aan toe: “Toen heb ik gezegd: ‘Ja, maar ik heb alles al geboekt.’”

Geen spijt

Hoewel André nog moet voorkomen, laat hij de rechter nu alvast weten géén spijt te hebben. Niet echt handig natuurlijk. “Of het stom is? Weet ik niet. Het is niet netjes, nee. Maar ik weet zeker dat we door die reis nu zo zijn. Ik heb het allergelukkigste kind op aarde, die ziet zijn vader en moeder gelukkig en dat is begonnen met die reis.”

Hij vervolgt: “Ik mag het niet zeggen, maar ik draag de consequenties met heel veel liefde.” En op de radio: “Ik heb aangegeven van: luister, Monique en ik liggen in scheiding, we willen heel graag deze reis maken voor onze zoon en dat hebben wij toen doorgezet. Achteraf is dat de beste keuze ooit geweest.”

Hartstikke leuk, maar dat tripje om hun ‘vorm te vinden’ kon dus ook gewoon prima in de schoolvakantie. Wat zal de rechter ervan vinden dat hij geen enkel berouw toont?

Niet naar zitting

André lijkt echt vollédig lak te hebben aan de hele leerplichtzaak. Hij is in mei niet eens komen opdagen bij de zittingsdag. De reden? Ook tóen was hij weer op een van zijn vele plezierreisjes naar Amerika. “Het was eigenlijk op 8 mei, maar toen was ik in Amerika. Die is nu blijkbaar verschoven naar augustus. Ik ga het horen.”

De volkszanger die geen volkszanger meer wil zijn hoopt geen strafblad te krijgen, want dan krijgt hij serieuze problemen met zijn visumaanvragen voor de Verenigde Staten. Wat hij gaat doen als hij er niet meer in mag? “Dan denk ik dat ik ga zitten huilen in een hoekje, ja.”

Niet boven de wet

Wie z’n billen brandt, moet op de blaren zitten, vindt RTL Boulevard-verslaggever Aran Bade. “BN’ers leven niet boven de wet, hè? Je moet acht weken van tevoren aangeven dat je zo’n reis wil gaan maken. Het cruciale hierin is dat je als ouder níet op vakantie kunt gaan in die schoolvakantie. Dat is bij André niet het geval.”

André: “Ik las wel over een maand gevangenisstraf. Die hoop ik niet. Mijn zoontje hoorde het toevallig bij jullie (op tv bij RTL Boulevard, red.) en die raakte helemaal in paniek man. (…) Het is wel heavy, man.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Heeft u er begrip voor dat André Hazes jr. de zitting van de leerplichtzaak mist vanwege zijn zoveelste Amerika-reisje?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen