Rob Goossens slaat terug naar Özcan: ‘Briefschrijver niet vindbaar’

Rob Goossens slaat terug naar Özcan Akyol, die gisteren hard naar hem heeft uitgehaald in Vandaag Inside. “Wel blijven schelden maar al 24 uur niet op de keiharde feiten terugkomen!”

Rob Goossens en Özcan Akyol © RTL, SBS

Er is een ongelooflijk groot conflict ontstaan over de brievenrubriek die Özcan Akyol bijhoudt in de VARAgids. Eén van die brieven, een ietwat eng en schunnig epistel over Fidan Ekiz, heeft het nieuws gehaald en daar heeft Rob Goossens op gereageerd. De tv-kenner van RTL Boulevard suggereert dat Özcan die briefjes allemaal zelf verzint.

‘Hallo, Eus?’

Özcan laat zich dat niet zomaar op de mouw spelden en heeft keihard teruggeslagen naar Rob. Niet alleen heeft hij als bewijs de e-mail van briefschrijver ‘Machiel’ online geplaatst, maar ook heeft hij flink naar Rob uitgehaald in Vandaag Inside. Volgens de NPO-ster is Rob een ‘gewetenloos mens‘.

De briefjesoorlog woedt nu verder: Rob slaat terug naar Özcan en deelt op Twitter een passage uit een WhatsApp-gesprek dat ze gisteren hebben gevoerd. De Boulevard-ster schrijft daarbij: “Wel blijven schelden maar al 24 uur niet op de keiharde feiten terugkomen… 👀 Hallo, Eus? Is daar iemand?”

Woordenspel

Rob maakt er in dat WhatsApp-gesprek een soort woordenspel van en beroept zich erop dat hij niet létterlijk heeft gezegd dat Özcan de briefjes verzint, maar dat iemand anders die ook zou kunnen verzinnen. “Je laat je opnaaien!”, roept hij.

In dat woordenspelletje van Rob heeft Özcan helemaal geen zin. Hij antwoordt hem in de chat: “Rob. Laat maar. Ik dacht dat je nog een serieuze journalist was. Die tijden zijn dus voorbij. Dan weten we dat ook weer.”

Rob volhardt

Geen serieuze journalist?! Rob heeft álles uitgezocht over die vermeende briefschrijver ‘Machiel’! Hij antwoordt Özcan: “Ik heb deze Machiel, of Chiel, (…) net gecheckt in Kadaster, Kamer van Koophandel én gekeken welke sociale media er aan zijn mailadres hangen. Dat zijn er allemaal nul.”

De mediakenner vervolgt: “Hij zegt boomer te zijn, dus het kan in theorie dat hij geen eigen bedrijf, geen eigen huis en geen sociale media heeft en gewoon in een hutje in het bos zit met één internetlijn die hem met de brievenrubriek van de VARAgids verbindt. Dus ja, het kan dat hij wél bestaat. Ik geloof dat alleen niet.”

‘Bestaat hij wel?’

Rob heeft er zelfs een poll van gemaakt. “Om in het thema te blijven even een polletje. Deze Machiel is niet te vinden via Google, de KvK en het Kadaster en heeft ook geen sociale media (zelfs niet onder andere naam met zijn eigen mailadres). Bestaat hij wel?”, vraagt hij zijn volgers. 78 procent denkt van niet.

Maar het kan toch gewoon dat iemand geen online aanwezigheid heeft? Rob: “Heb je absoluut gelijk in. Ik sluit ook zeker niet uit dat hij wél bestaat. Maar door de combinatie (inhoud brief te mooi om waar te zijn én onvindbare auteur) heb ik daar mijn sterke twijfels bij.”

Ghostwriter

Wat denkt GeenStijl-ster Bart Nijman ervan? Hij twittert: “Misschien is het wel zijn ghostwriter!”

Rob: “Als dat zo is dan kan hij dat gewoon zeggen! ‘Ik ga elke dinsdagmiddag met Chiel naar de h**ren’, is ook afdoende. No questions asked. Ik zeg sowieso niet dat die briefschrijver niet bestaat, ik heb er alleen mijn twijfels bij.”

Özcan lijkt te hebben besloten om geen woorden meer vuil te maken aan deze discussie.

Tweet

Rob de Hond:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat Rob Goossens sorry moet zeggen tegen Özcan Akyol?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen