Özcan Akyol deelt bij VI nóg tik uit aan Rob Goossens: ‘Uitgeluld!’

Özcan Akyol, de publiekstrekker van Vandaag Inside en de grote ster van de publieke omroep, laat niet met zich sollen. Hij laat buisfluisteraar Rob Goossens alle hoeken van de kamer zien.

Özcan Akyol en Rob Goossens © SBS, RTL

Neergezet worden als iemand die de brieven in zijn eigen brievenrubriek verzint, waaronder een ietwat viezig stukje over Fidan Ekiz? De grote televisiester Özcan Akyol pikt het niet. Hij heeft Rob Goossens niet alleen op zijn plek gezet via Twitter, maar heeft hem gisterenavond ook nog even een verbale tik uitgedeeld in kijkcijferhit Vandaag Inside.

Ruzie met Rob

Wilfred Genee schrikt ontzettend van alle ruzies die continu uitbreken in medialand. “Al die mensen die ruziemaken in dit vak… Dat komt ook een beetje door jou eigenlijk. Sinds jij bij dit programma zit, hebben wij met iedereen problemen”, zegt hij in de uitzending tegen Özcan.

Hij vervolgt: “Met die Van Roosmalen waren wij hartstikke goed, toen begon jij ze ineens Groenteboer te noemen. Die Rob Goossens zat hier altijd heel tevreden aan de bar en daar heb je nu ook weer ruzie mee.”

‘Uitgeluld!’

René van der Gijp vindt het allemaal maar wat. “Wat had je nou weer met die Rob Goossens?”

Özcan: “Nee, die had gezegd dat die stukken die ik schrijf in de VARAgids, dat het verzonnen brieven waren. Maar ik stuurde een screenshot van die mails en toen was hij uitgeluld, maar te beroerd om even…”

Wilfred: “Excuses wilde je hebben.”

Özcan: “Ja, nou ja, dat was met een kwinkslag. Dat hoeft ook weer niet, maar geef het toe.”

Verleden betwisten

Wilfred: “Maar hij ging ook jouw verleden betwisten, hè? Dat jij ooit je eigen verleden… met een crimineel verleden… daardoor uiteindelijk schrijver bent geworden.”

Özcan: “Ja, alles werd erbij gehaald, alleen maar om niet toe te geven dat hij ernaast zat. Ja, wat moet je ermee?”

Wilfred: “Waarom gaan mensen er steeds op terugkomen op dat verleden van jou? Hoe zit dat dan?”

Özcan: “Ehm, omdat ze toch iets zoeken om je te pakken en ze kunnen niks vinden. Dan worden ze weer uitgeluld, zoals op dit moment en dan grijpen ze terug op dat verhaal. Ja, wat moet ik doen?”

Kinderachtig

Wilfred: “Gewetenloos noemde je hem zelfs, die Rob. Dat zijn harde woorden in dit vak, hè?”

Özcan: “Ja? Dat is een beetje als wat Job tegen de premier zei, hè?”

Johan Derksen: “Kijk, als je hier zit dan krijg je ook draaien om je oren. Het is niet alleen maar schoppen en uitdelen. Daar moet je gewoon immuun voor zijn. Daar moet je je helemaal van afsluiten. Als jij dus zegt tegen die Gijs van ‘Groenteboer’ en hij gaat dan heel arrogant en minachtend over ons zitten doen, dan is het een kinderachtige jongen.”

Kleuters

Johan is flink klaar met Marcel en Gijs. “Die twee schoppen de hele dag, iedereen maken ze met de grond gelijk, maar die moeten leren dat iemand wel eens terugschopt. Dat zijn ze niet gewend. Dan zijn ze nog geen volwassen mensen in de tv-wereld. Ze hebben zich echt als kleuters gedragen in deze zaak.”

Hij vervolgt: “René had een spontane woedeuitbarsting en feitelijk, inhoudelijk: 100 procent gelijk.”

Özcan: “Het was een valide punt, want ik heb dat toen ook drie maanden geleden gehoord van jullie twee. Dat jullie waren aangesproken door hem op mijn taalgebruik, dus ik snap niet waarom jullie daarop werden aangesproken. Maar wel kinderachtig om dat dan te ontkennen.”

Fragment

Een kort fragment uit VI:

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen