René van der Gijp bevestigt na live-contractverlenging: ‘Grote bonje’

René van der Gijp en zijn collega’s hebben gisteren live in Vandaag Inside een krabbel gezet onder hun nieuwe Talpa-contract. Na de uitzending kwam hij terug op de recente bonje bij VI.

Vandaag Inside en René van der Gijp © SBS

Na een lange periode van speculaties hebben Johan Derksen, Wilfred Genee en René van der Gijp gisteren live in VI eindelijk een handtekening gezet onder het nieuwe Talpa-contract dat hen voor nóg eens twee jaar aan SBS 6 verbindt. Met een exclusieve optie voor een derde jaar. Oftewel: de kansen zijn definitief verkeken voor de grote concurrent RTL.

1,2 tot 1,4 miljoen

De heren gaan er volgens het AD financieel op vooruit: ze zouden per persoon een salaris van tussen de 1,2 en 1,4 miljoen euro per jaar gaan pakken. Een tegenvaller, vindt oud-SBS 6-baas Tina Nijkamp. Zij riep eerder dat de heren 2,5 miljoen euro (!) per jaar waard zijn.

Nu de heren dan echt vastliggen, schrijft Tina: “Leuk! Qua geld had méér wel verdiend geweest als deze bedragen kloppen. Ze zijn nog veel meer waard als je het koppelt aan reclame-inkomsten, hoeveelheid uitzendingen en imago van de zender. Maar de mannen oogden zeer blij zojuist in uitzending tijdens ondertekenen. En daar gaat het natuurlijk om.”

René bekent bonje

Tijdens de contractonderhandelingen lagen Johan, Wilfred en René niet bepaald op één lijn. Op een bepaald moment zat de frustratie zó hoog dat René live op televisie forse kritiek uitte op Johan, namelijk over zijn gedrag in de uitzending met Mark Rutte. Daarna vond er achter de schermen een heftige ruzie plaats: “Wie denk jij dat je bent!

Hoe kijkt René terug op dit turbulente proces? Hij vertelde het gisterenavond, na de live-contractondertekening in VI, voor de camera van Shownieuws. “Ik moet heel eerlijk zeggen: we hebben nu voor twee jaar bijgetekend, maar ik bekijk het bij ons altijd van week tot week.”

Grootste bonje

René: “We hebben het sowieso wel prima naar ons zin, het loopt leuk, alleen kunnen we af en toe om de meest pietluttige dingen opeens de grootste bonje krijgen. Dan denk ik weer: het staat weer op omkieperen dat programma, maar dan komt het op het eind toch wel weer goed. Die twee jaar zie ik dus gewoon als een getal.”

Collega Johan vervolgens lachend: “Ik zeg altijd: de hoogte van het contract houdt de solidariteit van ons drieën in stand.”

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen