VI-trio na gure maandagshow in megaruzie: ‘Wie denk je dat je bent!’

De mannen van Vandaag Inside zijn na de gure uitzending van maandagavond in een enorme ruzie met elkaar beland. “Wie denk jij dat je bent!”, werd er keihard geroepen door de studio.

Wilfred Genee, Johan Derksen en René van der Gijp © SBS 6

De gemoederen zijn de afgelopen week hoog opgelopen bij Vandaag Inside. Weinig uitzendingen waren zó ijzig als die van afgelopen vrijdag, toen René van der Gijp besloot om live op televisie zijn collega Johan Derksen te bekritiseren. En ook afgelopen maandag was de spanning om te snijden: René keek Johan de hele uitzending lang amper aan.

Lange vrijdag

Wilfred Genee bevestigde direct na de vrijdagshow in de online rubriek In De Wandelgangen dat er ‘spanning in de lucht hangt‘, maar wijdde niet uit over de reden. Volgens critici heeft het te maken met de contractonderhandelingen die al een tijdje lopen. René van der Gijp wilde geen langere vrijdagshows maken, terwijl Johan dat niet loyaal vond naar Talpa.

Nu is René toch overstag. “Ik kan wel dingen zeggen tegen iemand van: ‘Joh, ik vind die korte uitzendingkjes hartstikke lekker’, en dat vind ik ook echt, en ze lopen ook lekker, maar ja: als er daarna niets mee gedaan wordt, dan lig ik er verder geen weken wakker van ofzo”, zei hij in de uitzending van gisterenavond.

“Nee, dan doen ze maar, zeg jij”, aldus Wilfred. René: “Ja, lekker doen, ja.”

Week van de waarheid

Die eerste extra lange vrijdagshow is deze week al en René is overgehaald, dus een hele grote crisis lijkt afgewend. Johan: “Ze hebben het steeds over ‘de week van de waarheid’. Ik zeg steeds: ‘Hoezo de week van de waarheid?’”

Johan doelt op de geruchten of VI misschien zou gaan klappen vanwege het conflict over die extra lange vrijdagshow. Johan bagatelliseert dat dus, maar daar plaatst Wilfred een kanttekening bij: “Nou, nou…”

René probeert het ook te downplayen: “Ja, ik snap het ook niet zo goed.”

Megaruzie

Dan verklapt Wilfred dat de heren onterecht doen alsof er niets aan de hand is. Hij lacht sarcastisch: “Nee, nee, gisteren na afloop was het ook hartstikke gezellig! We hebben even bijgepraat! Waar hebben we het over eigenlijk toch, of niet?”

Tafelgast Valentijn Driessen lijkt meer te weten: “Hahaha.”

Johan lachend: “Als we blijven hangen – daar moeten we echt een gewoonte van maken – dan is het al snel gezellig.”

Wilfred onthult vervolgens gierend dat er sprake is geweest van een megaruzie. “‘Wie denk jij dat je bent!’ Hahahaha. Hahahaha. Je had er bij moeten zijn geweest, maar het is helemaal weer ehhh? Ja? Lekker? Alles goed, ja?”

René lachend: “Ja, prima joh, maak je niet druk.”

Meneer Gijp

Het verklaart waarom Wilfreds online rubriek In De Wandelgangen maandag voor de állereerste keer niet in de VI-wandelgangen werd opgenomen, maar in de studio. Eenmaal buiten die studio werden de mannen opgewacht door cameraploegen van RTL Boulevard en Shownieuws. Johan en René spraken tegen hen heel erg kil over elkaar.

Als René van een van die ploegen te horen krijgt dat Johan heeft gezegd dat het nieuwe contract met Talpa rond is, dan zegt hij geërgerd van niets te weten. En als Johan voorgelegd krijgt dat René helemaal geen zin heeft in die vrijdagshow, zegt hij afgemeten: “O, ja, maar dat moet je met meneer Van der Gijp uitspreken.”

RTL Boulevard-presentatrice Vivienne van den Assem: “Het was moeilijk om ze echt even goed te spreken, wat normaal altijd wel prima lukt. Nu hadden ze er geen zin in.”

Twintig minuutjes

Al met al is de extra lange vrijdaguitzending nu dus alsnog in kannen en kruiken. Johan in VI: “Maar dat is toch nooit een probleem geweest die twintig minuutjes? We hebben toch nooit gezegd: ‘Dat doen we niet’? Op een gegeven moment moet je ook de baas een beetje helpen.”

Wilfred: “Nee, maar goed: we hebben wel gezegd dat Jinek ten onder gaat omdat het te lang duurt.”

Johan: “Nou, ja, maar het is toch ook maar acht weken ofzo?”

Wilfred: “Ja, negen weken volgens mij. Maar het is natuurlijk wel zo dat we er vrijdag al hard aan moeten trekken met z’n allen, dus nu moeten we er nog harder aan trekken.”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen