RTL loopt megakans mis: Wilfred Genee bíjna akkoord met Talpa

De ultieme kans om de late avond van RTL 4 uit het slop te trekken lijkt verkeken: Wilfred Genee en zijn collega’s van Vandaag Inside zijn vrijwel rond met hun huidige werkgever Talpa.

Wilfred Genee © RTL

Wilfred Genee, René van der Gijp en Johan Derksen bevinden zich momenteel op het hoogtepunt van hun carrière: ze zorgen er in hun eentje voor dat SBS 6 nog steeds bestaansrecht heeft. Tot een aantal jaar geleden zaten ze nog bij RTL, maar ze vertrokken daar uit onvrede over hun salarisonderhandelingen. Het is misschien wel de grootste misser van RTL ooit.

Wilfred is eruit

De kans om die enorme fout te herstellen lijkt nu definitief verkeken: Wilfred Genee maakt in Business Class bekend dat hij en zijn collega’s er zo goed als uit zijn met Talpa. “Hoe is het met je contract eigenlijk?”, vraagt Harry Mens hem.

Daarop zegt Wilfred: “O, je gaat gelijk voor de scoop, hè? Nou, ik kan bij jou vertellen dat we er in principe uit zijn.”

Harry: “Ben je er uit of ben je er niet uit?”

Wilfred: “We zijn er uit. Nou ja, ik heb het opgestuurd gekregen. Maar ik moet het nog even goed nakijken allemaal. Maar als alles erin staat wat we afgesproken hebben, dan hebben we a…”

Gijp niet meer boos

Harry: “Maar Gijp had toch wat moeilijkheden ofzo?”

Wilfred: “Ja, maar die is over zijn eventuele problemen heen gestapt. Die vrijdagavond was voor hem ook een dingetje, maar die liep afgelopen keer hartstikke goed en ik heb het gevoel dat hij daar nu ook heel blij mee begint te worden. Ik merk ook aan hem de laatste week weer, nu we eruit gaan komen, dat René er ook weer lekker in zit.”

Het betreft volgens het AD een contractverlenging die direct na het tekenen ingaat, met een duur van twee jaar en een optie voor een derde jaar. Ze zouden 1,2 tot 1,4 miljoen euro per jaar gaan verdienen.

RTL loopt megakans mis

Er wordt volgens de krant binnen een paar dagen getekend en daarmee is zo goed als zeker dat RTL deze megakans definitief laat schieten. Met het terughalen van het VI-trio had het station twee vliegen in één klap kunnen slaan, namelijk concurrent SBS 6 decimeren én de late avond van RTL 4 uit het slop trekken.

De late avond van RTL 4 is nu gewoon B-keuze. Eva Jinek komt af en toe terug van vakantie om een paar weken mee te draaien, het niveau van Beau van Erven Dorens is dermate gedaald dat hij nu halve uitzendingen vult over nagellak en Renze Klamer gaat ook geen niveau brengen: die heeft naar eigen zeggen liever Donny Roelvink dan Pieter Omtzigt aan tafel.

Dan maar weer fulltime Humberto Tan? Angela de Jong slijpt alvast haar messen…

Miljoenenregen

Al met al leek het binnenhalen van Wilfred en zijn collega’s dé ultieme uitweg. Vindt RTL de miljoenenregen voor de mannen van VI dan misschien too much? Volgens Evert Santegoeds zijn de heren het meer dan waard. “Als je dat door 200 deelt… Zoveel afleveringen zijn er”, legt hij uit in Shownieuws.

En collega Ronald Molendijk: “Het is toch een vrij simpele rekensom? Er zitten heel veel commercials rondom en het is aantoonbaar dat als zij in de avond zitten, dat de programma’s ervoor, maar zeker erna, beter scoren.”

Er blijft maar één reden over: in deze tijd van politieke correctheid durft RTL het VI-trio imagotechnisch niet meer aan. En dan zit je met Beau, Eva, Humberto en Renze toch wat veiliger. Al vindt de kijker het wel een stuk saaier, zo blijkt elke dag weer uit de kijkcijfers.

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen