‘Linda de Mol vrolijk op tv terwijl verkrachtingszaak loopt? Fake!’

Het is volstrekt ongeloofwaardig dat Linda de Mol terugkeert in Ik Hou Van Holland terwijl de verkrachtingszaak tegen haar geliefde nog loopt, vindt AD-sterjournalist Marcus den Blanken.

Linda de Mol © SBS

Linda de Mol heeft vanwege het drama rondom haar geliefde Jeroen Rietbergen één seizoen verstek laten gaan als presentatrice van het übervrolijke Ik Hou Van Holland. Nu keert ze toch weer terug bij de show en de timing daarvan is opvallend: het OM heeft namelijk officieel besloten om Jeroen te vervolgen voor verkrachting.

Vrolijke Linda

Kan Linda wel vrolijk op televisie gaan zitten gieren als er thuis een vermeend slachtoffer van je geliefde op de bank zit? Critici vinden van niet. En mediajournalist Marcus den Blanken denkt dat haar verschijning in elk geval niet geloofwaardig zal zijn, zegt hij in de nieuwste aflevering van de AD Mediapodcast.

Marcus is verbaasd. “Het verraste mij wel een beetje omdat Jeroen Rietbergen vervolgd wordt en zij nog niet helemaal heppie-de-peppie dan op tv zou gaan, lijkt mij. Die twee zitten natuurlijk gewoon nog een beetje aan elkaar vast. Hoe dat precies zit, maakt niet uit. Dan heb je én dat dat loopt en ondertussen sta je heel vrolijk te doen bij Ik Hou van Holland.”

Heppie-de-peppie

AD-diva Angela de Jong denkt daar genuanceerder over. “Maar Miljoenenjacht loopt toch ook, daar doet ze toch ook heppie-de-peppie?”

Marcus: “Ja, maar dat is anders. Bij Miljoenenjacht is het meeleven met een kandidaat die mogelijk vijf miljoen kan winnen. Ik Hou van Holland is gewoon echt puur amusement, vrolijkmakend.”

Collegajournalist Dennis Jansen: “Ja, moet ze dan onder een deken kruipen?”

Marcus: “Nee, nee, nee. Miljoenenjacht doen.”

Geen alternatief

Linda kan volgens Angela weinig anders. “Ja, maar dat zijn twaalf afleveringen per jaar. En er is geen alternatief. Ik denk dat als dat rare Five Live niet zo geflopt was, dat ze dat misschien wel weer had. Of iets anders, als ze een andere titel achter de hand had. Maar er is natuurlijk niks anders. Ze heeft Miljoenenjacht en Ik Hou van Holland.”

Ze vervolgt: “En als ze haar imago wil opvijzelen, dan zal ze toch weer met een paar grote succesvolle shows moeten komen. Dan is de kans met Ik Hou van Holland natuurlijk wel het grootst.”

Ongeloofwaardig

Marcus is sceptisch. “Ja, maar denk je ook dat dat gaat werken nog? Ik Hou van Holland is natuurlijk al jaren dat het teruglopend was.”

Angela: “Maar goed, dat zij dat weer wil, dat snap ik wel.”

Dennis: “En dat SBS het wil, snap ik ook.”

Marcus vindt het ongeloofwaardig, een beetje fake: “Toch had ik het niet gedaan, want ik als kijker geloof het dan niet.”

Dennis: “Nou, maar goed, zij heeft toch niks gedaan?”

‘Niet oprecht!’

Marcus: “Nee, nee, maar het heeft er echt niks mee te maken dat Linda wel of iets niet heeft gedaan. Het gaat niet om wat Linda gedaan heeft of niet, het gaat erom waar ik als kijker naar kijk. Ik veroordeel haar niet, ik zeg niet dat zij ergens bij betrokken is. Ze zit in een situatie en als ik dán naar haar kijk, dan geloof ik het niet. Ik geloof dan niet dat zij dat vrolijk oprecht meent.”

Angela: “Het wordt wel pikant als het uitgezonden wordt en die rechtszaak tegen Jeroen loopt ook meteen.”

Marcus: “Precies.”

Angela: “Maar goed, ik denk dat ze daar wel safe mee zit, want het kan geloof ik nog een jaar duren en dan is Ik Hou van Holland al wel op de buis geweest.”

AD Mediapodcast

De nieuwste AD Mediapodcast:

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen