Johan Derksen: ‘Alarmerende berichten over gedrag Britt Dekker’

Johan Derksen kijkt niet gek op van de controverse die is ontstaan over de gedragingen van Britt Dekker. Hij hoort daar naar eigen zeggen ‘alarmerende berichten’ over. “Er bestaan twee Britts.”

Johan Derksen en Britt Dekker © SBS, RTL

Britt Dekker heeft er inmiddels een dagtaak aan om alles te weerleggen: ze wordt van álle kanten aangevallen vanwege haar vermeende nepheid en arrogantie. En dat zit de presentatrice en tv-bestie van Wendy van Dijk niet lekker. Ze zocht zondag live op televisie ruzie met Angela de Jong en dient via Instagram haar Talpa-collega Rick Romijn van repliek.

Britt heel arrogant?

Radio Veronica-sidekick Rick is vorige week anderhalf uur lang in de nabijheid van Britt geweest en stelt dat ze erg arrogant is in het echt. Ze weigerde volgens hem ook om op de foto te gaan met fans.

Daar zegt Britt nu over: “Als je met vele duizenden paardenmeisjes per jaar op de foto gaat, maar met 50 ergens anders in het wild niet en die roepen heel hard, dan ben je ineens arrogant.”

Niet professioneel

Johan Derksen ergert zich eraan dat Britt zo gepikeerd reageert als ze kritiek krijgt, maakt hij duidelijk in Vandaag Inside. “Je moet in dit vak een professionele instelling hebben. Het komt voort uit het feit dat ze ietwat succes gehad hebben, ze zichzelf gaan overschatten, grootheidswaan krijgen en dat ze vinden dat ze absoluut geen kritiek verdienen.”

Maar zo zit de wereld niet in elkaar, aldus Johan. “Dan gaat Britt Dekker zitten zeuren tegen Angela, die haar nep heeft genoemd. Maar dat mag in Nederland! Een columnist heeft een persoonlijke mening en als zij haar nep vindt… (…) Die moet eens een grote meid worden!”

Pseudo-radeloos

Tafelgast Özcan Akyol is het helemaal eens met de kritiek van Angela dat Britt een neppe meid is. “Dat geacteer aan tafel, heb je dat gezien? Dat pseudo-radeloze, dat was geacteerd. Dan van die codewoorden van: ‘Jij haat me.’ Dat heeft Angela nooit geschreven, maar ze weet dat ze daarmee effect gaat krijgen.”

Hij vervolgt: “En dan gaat ze het, zag ik vandaag op Instagram, ook nog een keer overdoen en dan krijgt ze alleen maar applaus van haar volgers, want die vinden haar aardig.”

Alarmerende berichten

Johan kent de verhalen over zijn Talpa-collega Britt ook. “Ik hoor van meerdere kanten dat er twee Britt Dekkers bestaan, maar als ze hier wel eens is, is ze uitermate vriendelijk, hè? Ik heb die ervaring niet, maar ik hoor inderdaad alarmerende berichten over haar gedrag.”

Özcan: “Zij acteert dat ze een beetje in de war is en naïef, en: o, ik ben hopeloos, hoe moet ik nou met Angela omgaan? Nou, ga gewoon het gesprek aan en vraag even wat haar precies dwars zit. Niet van die krachttermen, van: ‘Jij haat mij’, en weet ik veel wat. Dan is Angela altijd de gebeten hond.”

‘Leek nergens op!’

Veel BN’ers hebben nou eenmaal lange tenen. Johan: “Je ziet hetzelfde met die diskjockey en die Gulsen. Die hebben zichzelf ook schromelijk overschat. Die dachten dat achter hun voordeur er voor de mensen heel interessante dingen gebeurden. Nou, dat is een misvatting, want het is het saaiste stel dat ik ooit heb gezien.”

“En die slaan nu zó door van: ‘Youp van ’t Hek moet z’n bek houden’, en: ‘Joling deugt niet!’, maar het leek nergens op! Het is geen seconde boeiend geweest.”

Instagram

Britt bijt ook op Instagram van zich af:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Britt Dekker draait overuren om op alle kritiek te reageren. Overdreven?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen